Sparle si soparle, 19.03.2018

duminică, 18 martie 2018
  • În cadrul unei emisiuni de la post local de televiziune, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a anunţat că în maxim 2-3 luni va prelua în administrare de la DJTS Vâlcea Sala Sporturilor „Traian”. Este un gest binevenit, având în vedere modul cum arată sala propriu zisă, dar mai ales locurile de parcare din vecinătate, unde directorul Bogdan Marinescu nu a mai investit nici un leu în ultimii ani. În contextul în care se vor moderniza şi „Arenele Traian”, primarul Gutău vrea să creeze aici un spaţiu unitar, cu locuri de parcare moderne şi zone de verdeaţă.

 

  • Abia ieşit de la „răcoare”, primarul suspendat al comunei Prundeni, Ion Horia Horăscu, a pozat în prim-planul Târgului de Turism al Olteniei, alături de oameni politici importanţi din Vâlcea, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic în trecutul său... Chiar şi cunoscutul poet, jurnalist şi realizator de emisiuni TV Mircea Dinescu a căzut în plasa lui Horăscu şi au pozat împreună. În urmă cu patru luni, Ion Horăscu a fost arestat preventiv la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. În urma anchetei s-a stabilit că primarul Horăscu a făcut o serie de plăți nelegale, a primit mită în două rânduri și a plătit din bugetul comunei datoriile unei societăți comerciale la care era administrator. Procurorii au explicat că Ion Horăscu este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor continuate de luare de mită, abuz în serviciu, deturnare de fonduri, fals intelectual și uz de fals. De asemenea, procurorii vâlceni au mai reținut că, între anii 2009 și 2010, edilul Horăscu a primit, în două rânduri, sume de bani de la o persoană pentru încheierea unor contracte de achiziții publice. Un pas inapoi din prim-planul vietii publice, pana la elucidarea situatiei juridice, nu i-ar dauna lui Horia Horascu! E de bun simt!

 

  • Fostul semi-preşedinte de tristă amintire al Consiliului Judeţean Vâlcea, Gică Păsat, a fost prins „în ofsaid” de Curtea de Conturi, pentru că în 2016 a efectuat plăți în sumă de 1,7 miliarde de lei vechi pentru 6 obiective de investiții, facturate, recepționate, dar... neexecutate: „Consolidare și refacere DJ 676 C Roești-Cernișoara-Oteșani km. 16+500”; „Consolidare și refacere DJ 703N Berislăvești-Releu Cozia”; „DJ 676F Grădiștea-Zgubea”; „DJ 678B Glăvile-Lăpușata”; „Refacere platformă drum, șanțuri și podețe pe DJ 676 B Glăvile-Olteanca-Lădești”; „Amenajare sens giratoriu, intersecția DN 65 cu DJ 676B și DC 107, sat Măldărești, comuna Ladești, județul Vâlcea”.

 

  • Fără a organiza o licitaţie publică, baronul de Ioneşti, Constantin Neagoie, a decis prelungirea cu 12 luni a contractului de salubrizare cu o firmă ce aparţine de URBAN, condusă de gunoierul şef Teodor Florescu. Drept urmare, Consiliul Local al comunei Ioneşti a aprobat prelungirea cu 12 luni a contractului de prestări servicii nr. 2251 din 24 aprilie 2017 încheiat între Primăria Ioneşti şi SC Brai Cata SRL, cu sediul în localitatea Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe