Sparle si soparle, 15.03.2018

miercuri, 14 martie 2018
  • Zilele trecute, Guvernul României a hotărât acordarea de ajutoare de urgenţă pentru 24 de familii sau persoane singure din judeţul Vâlcea cu sume curpinse între 10 milioane de lei vechi şi 40 milioane de lei vechi fiecare. La nivel naţional, acordarea de ajutoare de urgenţă, în valoare totală de peste 15 miliarde de lei vechi, se face din creditele bugetare aprobate cu această destinaţie din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale pe anul 2018 pentru sprijinirea unui număr total de 500 de familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase şi alunecări de teren, accidente, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

 

  • Primul consilier judeţean din Vâlcea care şi-a actualizat declaraţia de avere pe 2017 este Dumitru Persu. Astfel, aflăm că bătrânul politician PSD şi-a vândut în data de 7 noiembrie 2017 apartamentul din Râmnicu Vâlcea cu suma de 25.000 euro către George Marius Udrea, iar la alte sume încasate de Dumitru Persu în 2017 mai putem trece 10.000 de euro din pensii, 300 milioane de lei vechi din indemnizaţii de consilier judeţean şi de la ATOP Vâlcea, iar la bănci are conturi şi depozite de 350 milioane de lei vechi, peste 16.000 de euro şi 15.500 dolari, ultimul deschis în 2017 la Banca Comercială Română. Tot anul trecut, Dumitru Persu şi-a mai cumpărat o maşină Toyota Corolla, iar proprietăţile imobiliare ale lui Persu cuprind cinci terenuri în suprafaţă totală de peste 60.000 de mp amplasate în localităţile Măldăreşti şi Râmnicu Vâlcea, un apartament şi o casă în Râmnicu Vâlcea, precum şi o casă în Măldăreşti.

 

  • Primul certificat de urbanism emis de Consiliul Judeţean Vâlcea în acest an (1/1629/14 februarie 2018) are ca beneficiar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi a fost pentru eliberat pentru construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti, în comunele Câineni, Racovița şi Perișani, cu o valabilitate de 24 luni. Noul certificat a fost emis după cel din vara anului trecut, deoarece au intervenit modificări în documentaţii şi în studiul de fezabilitate ale autostrăzii. Potrivit documentaţiei tehnice, autostrada Sibiu-Piteşti intră pe teritoriul judeţului Vâlcea la kilometrul 25+500, în comuna Câineni, continuă pe Valea Oltului şi apoi pe Valea Băiaşului, până la ieşirea din comuna Perişani, în zona kilometrului 63.

 

  • În atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI): consilierul local liberal din oraşul Berbeşti Teodor Sorin Cumpănăşoi, votează bugetele şcolilor şi reţelele unităţilor de învăţământ în fiecare an, deşi este şi... directorul Licelului „Preda Buzescu” din Berbeşti, ceea ce înseamnă o crasă incompatibilitate de funcţii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe