Deputatul PSD Ștefan Ovidiu Popa - Declarație politică: Problema transportului lemnelor pentru consum propriu de pe terenuri arabile

miercuri, 14 martie 2018
 

Stimate Domnule Președinte,

Stimate Colege, stimați Colegi,

Prevenirea și combaterea delictelor silvice este o prioritate națională, prin urmare, acțiunile autorităților competente în acest sens trebuie să fie ferme și în conformitate cu legea.

Conform prevederilor legale din cuprinsul Legii nr. 134/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, mijloacele de transport cu care se transportă materiale lemnoase, fără proveniență legală, se confiscă, indiferent de volumul/valoarea materialului lemnos.

Totodată, mijloacele de transport cu care s-a realizat transportul materialelor lemnoase care nu au provenienţă legală conform normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, se confiscă.

În județul Vâlcea dar și la nivel național, cetățenii s-au confruntat adesea cu situații în care, deși în cazul recoltării materialului lemnos pentru consumul propriu există alte reguli decât cele aplicabile operatorilor economici, transportând materia lemnoasă de pe terenurile proprii au întâmpinat probleme în a-şi duce lemnul de foc acasa.

De asemenea, au existat situații în care proprietarii de teren arabil, nu teren aflat în fond forestier, oameni de la tara, care nu au putut sa îşi duca lemnul de foc acasa, chiar dacă legea permite tăierea masei lemnoase aflată pe teren arabil, insa nu există posibilitatea de a o transporta dacă nu este marcată şi nu există aviz de transport.

Stimați colegi, situațiile de acest gen ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi toți şi sper să găsim împreună soluțiile legislative oportune, pentru a veni în sprijinul cetaţeanului de bună credintă.

Vă mulțumesc!

Ştefan-Ovidiu Popa
Deputat PSD Vâlcea
Circumscripția electorală nr. 40

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe