Afaceri vâlcene la Bruxelles

luni, 12 martie 2018

Asociața Femeilor Manager din Râmnicu Vâlcea

COMUNICAT DE PRESĂ

Afaceri vâlcene la Bruxelles

Asociația Femeilor Manager din Râmnicu Vâlcea face parte dintr-o rețea națională de asociații, înființate începând cu anul 2000. Acestea acționează în comunitățile în care s-au înființat ca mediu de lucru și de comunicare pentru doamnele care coordonează sau sunt implicate în coordonarea unor societăți comerciale. Totodată, asociațiile inițiază și dezvoltă propriile proiecte sociale, de sprijinire a culturii locale și a persoanelor cu nevoi speciale.

De data aceasta, un grup de reprezentante ale Asociației Femeilor Manager din Râmnicu Vâlcea (Sanda Ivan, Camelia Ozon, Magda Popescu, Georgeta Tudor) au participat alături de colegele lor din țară la o conferință care s-a ținut la Parlamentul european de la Bruxelles. Tema conferinței, inițiată, găzduită și coordonată de europarlamentarul Maria Grapini, a fost Femei de succes în Europa. La conferință au participat, pe lângă femeile de afaceri din România, europarlamentari, ambasadori la Uniunea Europeană, coordonatori ai unor asociații de profil din Belgia și alți invitați. Au vorbit despre experiențele personale femei de afaceri din România și din țări ale Uniunii Europene. Nu au lipsit din expuneri criticile la adresa mentalităților locale, naționale și internaționale care limitează posibilitățile de succes ale femeilor care își asumă poziții de conducere în lumea afacerilor. O notă importantă de optimism au dat contributorii la conferință prin exemplele personale de succes în afaceri și în viața publică.

În cele două zile pline ale prezenței doamnelor la Bruxelles, s-au vizitat spațiile de lucru ale parlamentarilor europeni, de la birourile proprii și până la arhi-cunoscuta sală de plen, trecând prin spații pentru conferințe de presă, adevărate studiouri de televiziune și expoziții interne de artă contemporană.

De Ziua femeii, grupul a vizitat Casa belgo-română Arthis. Aici au fost premiate o femeie de afaceri din România (Angela Codruța Podariu) și o tânără antreprenoare româncă (Alice Tămâian), care trăiește și lucrează la Bruxelles.

Bruxelles este în plină pregătire pentru sărbătorile de Paște. Vitrinele magazinelor de dulciuri sunt deja decorate cu ouă imense și iepurași de ciocolată. Se știe că orașul are un Muzeu al ciocolatei și ciocolata este un patrimoniu național la vedere sub cele mai inspirate forme și cele mai delicioase gusturi din lume. Această imagine s-a adăugat perfect întâlnirii pe care europarlamentarul Maria Grapini a oferit-o femeilor de afaceri din România, prezente de Ziua femeii la conferința Femei de succes în Europa, care s-a ținut la Bruxelles.

AFM_2 AFM_3 AFM_4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe