CONGRES PSD, proiect de țară. Remus Borza, observație-CHEIE: E obligația PSD!

duminică, 11 martie 2018

Un partid aflat la guvernare trebuie să vină cu astfel de proiecte. Eu, de la tribuna Parlamentului, săptămâna aceasta, chiar am vorbit despre necesitatea unor proiecte de țară și asumarea de către toate partidele parlamentare a unui proiect de țară pe zona reformei în administrație.

PSD are această obligație morală, legală, de a reforma statul, de a reforma marile sisteme publice. America nu putem spune că e o țară comunistă, nici pe departe, este cea mai reprezentativă democrație, dar Guvernul american face politici de țară, strategii pe 5-10 de ani pe domenii prioritare. Pe actualul mandat, administrația Trump și-a asumat ca prioritate refacerea infrastructurii de trasport pentru care alocă nici mai mult, nici mai puțin de, 1.000 de miliarde de dolari.

Acest război fratricid în interiorul PSD care, evident nu-i face bine, îl decredibilizează. PSD a pierdut probabil vreo 5-10 procente din decembrie 2016 și până azi. Mazilirea a doi premieri, e al treilea guvern într-un an și câteva luni, țopăiala asta fiscală cum o numește președintele, toate pseudoreformele pe zona de salarizare, evident că au fost de natură să pună sub semnul întrebării capacitatea reală a PSD-ului de a guverna vizionar și responsabil.

Acum cateva zile Parlamentul a aprobat OUG 91/2017 care a modificat legea salarizării unitare, care a fost aprobată tot anul trecut. Prin această ordonanță s-au mai dat la vreo 20 de categorii de funcționari din sectorul public, majorări salariale. În ultimii doi ani cheltuielile de personal și de asistență socială au crescut cu peste 10 miliarde de euro. Dacă ăsta este proiectul de țară al PSD-ului înseamnă că ne îndreptăm cu pași repezi spre faliment.

Reforma sistemelor publice înseamnă învățământ, sănătate, administrație, infrastructură. Sunt domenii mari mâncătoare de resurse. Sunt cele patru găuri negre mari ale României.

Remus Borza, deputat independent

sursa: DCNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe