Firme de prelucrarea lemnului din Bujoreni , sancţionate de politisti

sâmbătă, 10 martie 2018
 

Polițiștii din Vâlcea au sancționat contravențional 2 societăți comerciale de prelucrare a lemnului din Bujoreni și au confiscat valoric 458 mc. de material lemnos, în valoare de peste 300.000 de lei.

Polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea, au organizat şi derulat o acțiune pentru verificarea activităților desfășurate de două societăți comerciale, cu puncte de lucru în comuna Bujoreni.

În urma controalelor, au fost constatate încălcări ale prevederilor normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spațiilor de depozitare a materialelor lemnoase și a instalațiilor de prelucrat lemn rotund.

Astfel, polițiștii au constatat că au fost depozitate materiale lemnoase fără proveniență legală, cu încălcarea legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Față de cele două firme au fost aplicate amenzi contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei, fiind dispusă, totodată, măsura complementară de confiscare valorică a 458 mc. de material lemnos, dintre care 265 mc. de lemn rotund și 193 mc. de cherestea de stejar, în valoare totală de 311.683 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe