VIDEO - Sacalii şi mistreţii au INVADAT judeţul Vâlcea! Pe directorul Gărzii Forestiere Vâlcea, Gheorghe Poenaru, il doare la basca!

vineri, 9 martie 2018

Sătenii din toate comunele Vâlcii sunt disperaţi din cauza animalelor sălbatice, în mod special a porcilor mistreţi şi a şacalilor. Potrivit autorităţilor locale, şacalii au ajuns până în Munţii Lotrului, iar turmele de porci mistreţi caută de mâncare inclusiv în staţiunea Călimăneşti-Căciulata. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Vânătoare ilegală de şacali, încheiată cu dosar penal la Poliţie „Şacalul devine o problemă majoră pentru judeţul Vâlcea”, susţine preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Constantin Rădulescu, care l-a pus în temă cu această problemă şi pe ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş.

În ultimele săptămâni tot mai mulţi primari au reînceput să sesizeze administraţia judeţeană de prezenţa acestor animale sălbatice în apropierea gospodăriilor.    Prezenţa în număr mare a şacalilor în Vâlcea a fost semnalată şi anul trecut, fermierii din mai multe localităţi din sudul judeţului solicitând autorităţilor să ia măsuri pentru a limita pagubele produse de animalele sălbatice în gopodării.   La fel se întâmplă şi cu porcii mistreţi care au coborât din nou din munţi, în această săptămână, în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, în căutarea hranei. Oamenii se tem să nu fie atacaţi.

„De ani de zile, tot fac apel la instituţiile statului: Garda Forestieră, ocoale silvice, obşti şi asociaţii de vânătoare. Dacă nici în al 12-lea ceas nu vom înţelege şi nu se va interveni masiv, vom ajunge să avem victime omeneşti. Şi atunci, să-i ferească Dumnezeu pe cei responsabili! Fenomenul este foarte grav. Dacă la început vorbeam despre şacal în zona Dunării, acum vorbim despre şacal în Vâlcea şi în Munţii Lotrului! Efectul prezenţei acestui animal în zona noastră este unul devastator. Şacalul distruge tot ce înseamnă vânat, pentru că mănâncă puii, atacă gospodăriile, inclusiv la coteţ, atacă şi câinele în lanţ, ferească Dumnezeu să atace un copil! Pentru că atunci, cei care trebuiau să ia măsuri şi nu au luat - vor răspunde! Nu ştiu ce măsuri trebuie luate, nu sunt vânător. Nu mă pricep la acest lucru. Probabil ar trebui să se emită mai multe autorizaţii de vânătoare, să se lase liber şi la mistreţ şi la şacal! Să ia măsurile pe care le cred de cuviinţă! Mă văd silit să trag un nou semnal de alarmă, pe baza informaţiilor pe care le am de la primari. Toate primăriile din judeţul Vâlcea ne-au sesizat că sunt afectate de mistreţi şi de şacali! Nu ştiu dacă s-a făcut vreo statistică la nivel de judeţ, tot cei de la Garda Forestieră pot să vă spună”, a declarat, pentru „Adevărul“, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Contactat telefonic, directorul Gărzii Forestiere Vâlcea, Gheorghe Poenaru, ne-a solicitat să facem o cerere în scris motivând că nu poate şti pe de rost care este situaţia din judeţul Vâlcea, fiindcă răspunde de cinci judeţe, şi nici ce măsuri au fost sau pot fi luate în acest caz.

Citeste mai mult: adev.ro/p5bl0y

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe