Sparle si soparle, 05.03.2018

duminică, 4 martie 2018
  • Puţină lume ştie că societatea OMV Petrom a formulat contestaţie împotriva Hotărârii Adunării creditorilor Oltchim SA din data de 18 decembrie 2017. Creditoarea a solicitat instanţei de judecată să constate nelegalitatea parţială a acesteia şi pe cale de consecinţă să dispună anularea Hotărârii din data de 18 decembrie 2017, sub aspectul punctului 1 de pe ordinea de zi a şedinţei, referitor la aprobarea contractului de vânzare de active între Oltchim SA, în calitate de vânzător, şi Chimcomplex SA Borzeşti, în calitate de cumpărător. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Vâlcea, Secţia a II-a Civilă sub nr. 6369/90/2017 având prim termen de judecată fixat la data de 31 ianuarie 2018. La acest termen a fost amânată pronunţarea. În data de 2 februarie 2018, prin Hotărârea 275/2018, instanţa a respins ca neîntemeiată contestaţia formulată de creditoarea contestatoare OMV Petrom, cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare.

 

  • De mai multe zile încoace, Sabin Lungoci, fost director de tristă amintire la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, bate pe la porţile Consiliului Judeţean pentru a fi (re)pus în funcţie, dar, pe bună dreptate, nimeni din instituţie... nu-l bagă în seamă. Numitul Lungoci poartă cu el o decizie a Tribunalului Vâlcea, însă avocaţii consultaţi de ziarul nostru au spus că aceasta este DUBIOASĂ de la un capăt la altul, având în vedere că Sabin Lungoci a fost revocat în urma unei evaluări obiective a unei comisii independente. Oricum, Consiliul Judeţean trebuie să-l ignore complet pe liberalul Lungoci, mai ales că actualul director al CJCPCT Vâlcea, profesorul Alin Pavelescu, a demonstrat abilităţi manageriale în cele peste 6 luni de când este în funcţie, iar organizarea impecabilă a evenimentelor legate de împlinirea a 50 de ani de existenţă a instituţiei stau mărturie în acest sens.

 

  • În baza investigaţiilor Curţii de Conturi, s-a descoperit că primarul din Drăgăşani, Cristian Nedelcu, a efectuat în 2016 plăți pentru lucrări care în fapt... nu au fost executate, la obiectivele de investiții „Loc de joacă copii strada Nicoliță Sanda”, respectiv „Amenajare tribună teren sport Batca și drenarea apelor meteorice”. Tot primarul Nedelcu a mai realizat plăți din bugetul local pentru lucrări de reparații de „Înlocuire borduri la trotuare pe strada Tudor Vladimirescu”, neexecutate, pentru cantități de material și manoperă aferente operațiunilor de chituirea rosturilor dintre borduri, cantități facturate de constructor pe baza situațiilor de lucrări întocmite în perioada octombrie - decembrie 2016.

 

  • Potrivit unui raport pe anul trecut, în sarcina Instituției Prefectului - Judeţul Vâlcea a fost stabilită, prin hotărâri judecătoreşti definitive, plata unor sume de bani pentru litigii având ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate în valoare totală de peste 112 milioane de lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe