Ministerul Apelor și Pădurilor organizeaza vineri, 02 martie, intâlnire pe teme de silvicultură la Vâlcea

vineri, 2 martie 2018

Ministerul Apelor şi Pădurilor, cu sprijinul Instituției Prefectului Județului Vâlcea, va organiza în data de 02 martie 2018, începând cu ora 10:00, în Municipiul Râmnicu Vâlcea, în sala mare a Consiliului Județean Vâlcea, o întâlnire de lucru la care vor participa reprezentanţi ai proprietarilor și administratorilor de păduri, ai sectorului  de exploatare a lemnului, ai industriei  de prelucrare primară şi ai industriei mobilei din Regiunea de Dezvoltare Sud – Vest (Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș Severin).

Ședința de la Râmnicu Vâlcea face parte dintr-un șir de patru Consultări regionale care au început la Bistrița, în data de 17.02.2018, au continuat la Suceava, în data de 24.02.2018 și se vor încheia la Pitești, în data de 03.03.2018.

Ministerul Apelor și Pădurilor organizează aceste întâlniri pentru a surprinde specificitatea diferitelor regiuni istorice și pentru a identifica problemele curente cu care se confruntă entitățile care administrează și exploatează păduri, precum și operatorii din industria lemnului.

Consultările regionale vor fi urmate de ședințe de lucru la nivel național la care vor fi invitați să participe reprezentanți ai ONG-urilor de mediu, ai organizațiilor naționale din silvicultură, din industria lemnului și reprezentanți ai Gărzii Forestiere.

În urma acestor consultări vor fi identificate prioritățile pentru inițierea politicilor  publice pentru domeniul pădurilor și soluții alternative, urmând a fi inițiate analize aprofundate și studii de impact pentru implementarea acestor politici.

Sursa: http://www.radiocraiova.ro/intalnire-pe-teme-de-sivicultura-la-valcea/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe