Progresele în domeniul automobilelor noi cu CNG vor avea impact și asupra pieței românesti

marți, 27 februarie 2018

SKODA la Salonul Auto de la Geneva 2018

Producătorul auto ceh, SKODA va prezenta numeroase actualizări ale modelelor sale la Salonul Auto de la Geneva din 2018. SKODA VISION X va ilustra dezvoltările viitoare ale gamei de modele ale producătorului auto ceh.

Luminile reflectoarelor se vor îndrepta cu precădere asupra studiului de design SKODA VISION X, prezentat aici în premieră mondială. Astfel marca oferă încă de pe acum informaţii cu privire la dezvoltările viitoare ale gamei sale de modele. Facelift-ul SKODA FABIA, un model cu numeroase actualizări, va fi lansat tot aici, iar SKODA KODIAQ L&K, versiunea de top a SUV-ului popular va fi, de asemenea prezentată pentru prima dată publicului. SKODA SUPERB va fi disponibilă, de asemenea, cu motorul pe benzină de 2,0 litri TSI şi cu transmisia automată DSG cu 7 trepte, iar SKODA OCTAVIA RS adaugă pachetul Challenge Plus. Toate motoarele pe benzină cu injecție directă sunt echipate cu filtru de particule pentru benzină. De asemenea, panoul digital de instrumente este acum disponibil şi pentru modelele OCTAVIA, SUPERB şi KODIAQ.

SKODA AUTO nu scapă nicio clipă viitorul din priviri. Producătorul auto ceh demonstrează acest fapt fără echivoc şi în cadrul apariţiei sale din acest an de la Salonul Auto Internaţional de la Geneva (8-18 martie 2018). "Piesa centrală" a standului SKODA este Tunelul Inovaţiilor, unde display-urile interactive detaliate informează vizitatorii cu privire la studiul VISION X. În partea dreaptă a tunelului vor fi vizibile soluţiile smart. O poveste va transmite informaţii despre aplicaţiile SKODA AUTO DigiLab, despre longboard şi alte aspecte noi. În partea opusă, vor fi expuse materiale utilizate în producţia automobilelor. Vor fi prezentate designul suprafețelor interioare, precum şi calitatea superioară a componentelor utilizate. Materialele folosite pentru exterior pot fi, de asemenea, observate în diferite experienţe în Tunelul Inovaţiilor. De asemenea, SKODA le oferă vizitatorilor câteva impresii despre serviciile actuale de conectivitate şi mobilitate ale mărcii. La capătul tunelului, ecranele şi tabletele le oferă vizitatorilor un mod interactiv de a afla informaţii detaliate despre studiul VISION X.

SKODA VISION X: un studiu cu design emoţional, orientat spre sustenabilitate şi agilitate
Prezentând SKODA VISION X, producătorul auto din Republica Cehă îşi prezintă viziunea asupra crossover-ului modern, precum şi primele informaţii cu prvire la al treilea model al familiei de succes a SUV-urilor sale. Studiul transferă într-un alt segment auto limbajul de design caracteristic folosit deja pentru modelele SUV ale mărcii. VISION X dispune la rândul său de detalii care amintesc de cristalul tradiţional din Boemia. Touchscreen-ul de mari dimensiuni este nou şi permite noi concepte de operare pentru infotainment şi conectivitate. Sistemul hibrid de propulsie este cu adevărat inovator, îmbinând un motor turbo cu patru cilindri alimentat cu CNG (gaz natural comprimat), cu un sistem electric de propulsie, astfel că permite valori extrem de reduse pentru consum şi emisii.

SKODA FABIA: bestseller-ul segmentului automobilelor compacte dispune acum de numeroase noi dotări
SKODA FABIA a fost actualizată în numeroase privinţe, reprezentând, de asemenea, o prezenţă atractivă la salon. Designul modificat al părţilor din faţă şi din spate conferă exteriorului modern eleganţă şi dinamism. De asemenea, pentru prima dată, sunt disponibile farurile cu LED şi blocurile optice spate cu LED. La interior, privirile sunt atrase de panoul de instrumente cu design nou şi de scaunele cu modele noi. Gama de sisteme de asistenţă pentru şofer şi dotările Simply Clever a fost, de asemenea, din nou extinsă. Începând de acum, SKODA FABIA şi SKODA FABIA COMBI vor fi propulsate de motoare pe benzină deosebit de eficiente şi agile. Gama este compusă din patru motoare cu puteri între 60 şi 110 CP.

SKODA KODIAQ L&K: lansarea versiunii premium a SUV-ului nou, devenit deja foarte popular
SKODA KODIAQ L&K se diferenţiază prin elementele de design distinctive şi gama de dotări exclusive incluse în dotarea standard. Versiunea premium a SUV-ului de talie mare dispune de jantele Sirius din aliaj uşor, de 19 inchi, de faruri full-LED, de bandouri cromate pe grila radiatorului, precum şi de barele de protecţie specifice modelului, în faţă şi în spate. La interior, tapiţeria din piele şi bandourile decorative cu design unic accentuează eleganţa şi rafinamentul versiunii SKODA KODIAQ L&K. Gama de motoare a SUV-ului de talie mare a fost, de asemenea, actualizată pentru lansarea pe piaţă a versiunii SKODA KODIAQ L&K. Astfel a intrat acum în gamă motorul pe benzină 1,5 litri TSI. Acesta generează 110 kW (150 CP). Nou este şi motorul 2,0 TSI cu 140 kW (190 CP).

SKODA SUPERB şi SKODA OCTAVIA RS oferă acum experienţe şi mai dinamice
La Geneva va fi lansată o nouă motorizare şi pentru SKODA SUPERB. Motorul 2,0 TSI furnizează 200 kW (272 CP), transmişi de cutia de viteze automată cu dublu-ambreiaj şi 7 trepte de viteză. De asemenea, vor fi disponibile şi anumite noi dotări pentru SKODA SUPERB, inclusiv funcţia KESSY extinsă (acces şi pornire fără cheie) sau iluminarea ambientală conectată la funcţia de selectare a modului de condus.

SKODA OCTAVIA RS este, desigur, un alt model care oferă plăcere pură la volan. La Geneva este prezentată pentru prima dată cu pachetul Challenge Plus, compus din elemente de design şi de dotare exclusive, pentru interior şi exterior. Începând cu vara anului 2018, versiunea sportivă din vârful gamei acestui bestseller va dispune de motorul extrem de dinamic TSI de 180 kW (245 CP). Diferenţialul blocabil electronic cu derapare limitată VAQ SKODA OCTAVIA RS amplifică la maximum caracterul sportiv al modelului SKODA OCTAVIA RS.

Panoul digital de instrumente este disponibil acum pentru mai multe modele SKODA
Panoul digital de instrumente oferit în premieră pentru SUV-ul compact SKODA KAROQ, va fi disponibil acum şi pentru SKODA OCTAVIA, SKODA SUPERB şi SKODA KODIAQ. Afişajele panoului pot fi programate individual şi sunt posibile mai multe versiuni de design diferite pentru afişare. Dimensiunea şi poziţia informaţiilor afişate pot fi, de asemenea, configurate liber. Suplimentar faţă de viteză, turaţie, nivelul combustibilului sau destinaţia de navigaţie, pe ecranul aflat în faţa volanului pot fi afişate şi informaţii despre sistemul de sunet, telefon sau sisteme de asistenţă.

"Sistemul hibrid de propulsie este cu adevărat inovator, îmbinând un motor turbo cu patru cilindri alimentat cu CNG (gaz natural comprimat), cu un sistem electric de propulsie, astfel că permite valori extrem de reduse pentru consum şi emisii."

Foarte interesant conceptul cu care vine Skoda Vision X: o combinație de două sisteme de propulsie alternative! 
Trebuie să remarc că sunt impresionat de tenacitatea cu care grupul VW promovează CNG-ul in ultima vreme, Skoda Vision X fiind o confirmare a uneia dintre metodele alese, respectiv că nu există model nou lansat de oricare din brandurile grupului care să nu aibă și o variantă pe CNG. 
Este o chestiune de timp, opinez, până și alte mari grupuri auto se vor antrena în acest curent. BMW, care până acum puțină vreme experimenta doar cu electricul, a început să exploreze și CNG-ul (http://www.gnvmagazine.com/eng/noticia-bmw_group_sees_lng_viable_alternative_to_diesel_for_heavy_duty_transport-5241). Autorizarea de catre ANRE de instalații CNG la Automobile Dacia anul trecut sugerează interes si în cadrul Grupului Renault-Nissan.
Progresele în domeniul automobilelor noi cu CNG vor impacta desigur și piața românească,  dar cred că inițial nu atât de mult ca domeniul conversiilor pe CNG a autovehiculelor pe benzină deja existente. În acest domeniu RAR a pregătit și Ministerul Transporturilor deja a postat în dezbatere publică pe site RNTR 6 modificat pentru a acomoda si conversiile CNG, alături de obișnuitul GPL. Antares Motors si Asociația NGVA România au facut denersuri susținute la RAR în ultimii 2 ani si jumătate pentru reglementarea acestui domeniu, iar la sfârșitul anului trecut compania Grupului Antares a anunțat prima conversie de test din România cu un kit Bigas - Italia și a depus la RAR documentația pentru autorizarea în vederea comercializării, precum și a service-ului său pentru conversii si reparații instalații CNG. Vezi: ngvromania.ro
Toate cele de mai sus sunt menite sa asigure startul pieței de NGV din țara noastră și asigurarea unui pool de clienți pentru stațiile de alimentare cu CNG in construcție, în special cele ale rețelei CNG Romania. 
Despre proiectul co-finanțat de UE se pot afla mai multe info pe cngromania.eu

 Cătălin Văluțanu director dezvoltare Denisson Energy, Antares Group

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe