Sparle si soparle, 26.02.2018

duminică, 25 februarie 2018
  • Am aflat care era substratul capcanei întinse primarului Râmnicului, Mircia Gutău, în „laboratoarele Giosan-Popescu” din cadrul organizaţiei municipale a PNL privind toată tevatura de reducere a taxelor şi impozitelor locale! De fapt, liberalii lui Giosan nu urmăreau binele locuitorilor Râmnicului, ci doar să-l lase pe primarul Gutău fără resurse financiare importante la bugetul local şi să-l împiedice să îşi ducă la îndeplinire investiţiile majore asumate în acest mandat, în ideea „creaţă” a liberalilor că acesta va scădea în ochii electoratului. Numai că edilul-şef Gutău le va dovedi tuturor că va duce la capăt toate promisiunile din campania electorală din 2016!

 

  • Excelentă şi binevenită mutare a conducerii PSD Vâlcea, care a decis zilele trecute să o pună pe doamna Maria Dina în fruntea organizaţiei locale a PSD Runcu. Actualul primar ALDE, anonimul Vasile Stoica, a reuşit „performanţa” de... a nu face nimic în localitate, după aproape doi ani de mandat, lucru ce a dus la nemulţumiri în rândul comunităţii. De aceea, Maria Dina porneşte cu prima şansă la alegerile locale din 2020, mai ales că a demonstrat că ştie să conducă o primărie şi să facă administraţie publică în cele trei mandate, cât a fost la conducerea Primăriei comunei Runcu.

 

  • Curtea de Conturi a descoperit că primarul liberal din Ocnele Mari, Mihai Pătru, a închiriat, la puţin timp ce a fost ales în fruntea comunităţii, unui operator economic un teren pe care a fost amplasată o construcție provizorie, fără... aprobarea consiliului local și fără obținerea autorizației de construire. Deficiențe privind operațiunile de concesionare sau închiriere au mai fost constatate si la Golești.

 

  • Luni, 26 februarie, Consiliul Judeţean va stabili componenţa Colegiului director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, după cum urmează: Daniela Calianu, secretar al Judeţului Vâlcea - preşedinte; Nicolae Badea, director executiv DGASPC; Jana Diaconu, director executiv adjunct; Daniela Ştefania Udubaşa, director executiv adjunct economic; Bogdan Lăstun, Vasilica Mazilu şi Ioan Tămaş (toţi trei directori în CJ Vâlcea) - membri.

 

  • „Deputatul Buican şi-a luat una dintre cele mai usturătoare lecţii politice din cariera sa joi, 22 februarie, în şedinţa Biroului Politic Judeţean (BPJ). Şeful liberalilor a dorit să-l sancţioneze pe consilierul judeţean, medicul Gheorghe Folea, pentru votul acordat de acesta în favoarea unui proiect al conducerii CJ Vâlcea. Înainte de şedinţă Buican a simţit că nu prea e loc de excludere şi că Folea ar fi o pierdere importantă pentru PNL Vâlcea, aşa că a acceptat, tacit, o sancţiune mai blândă. Conform statului PNL, cele două sancţiuni premergătoare excluderii, sunt avertismentul şi atenţionarea. Trecându-se la vot, BPJ a votat cu 12 voturi contra oricărei sancţiuni, cu trei voturi pentru atenţionare (la propunerea lui Mircea Poenaru) şi cu şapte voturi pentru avertisment (la propunerea lui Samoil Vâlcu). Deci, partidul, contrat intenţiei lui Buican, nu i-a acordat nicio sancţiune lui Folea pentru votul acordat unui proiect benefic judeţului Vâlcea”, scrie gazetavalceana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe