Inspectoratul Scolar actioneaza LEGAL in cazul reorganizarii unitatilor de invatamant

sâmbătă, 17 februarie 2018
Ca urmare a publicării, în data de 16.02.2018, a articolului BOMBĂ! Conducerea ISJ Vâlcea continuă să-i facă poftele lui Gutău și-i anunță pe profesorii de la “Henri Coandă” și Oltchim… să-și cam caute de lucru! pe un site local.
Considerăm că, în materialul publicat au fost valorificate ca fiind adevărate, informații inexacte, care pot manipula opinia publică în legătură cu imaginea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, sens în care facem următoarele precizări:

Adresa emisă de I.S.J. Vâlcea sub nr. 784/16.02.2018, a fost transmisă pentru „informarea și îndrumarea unităților de învățământ care vor intra în reorganizare prin absorbție/contopire/divizare, în legătură cu etapele care trebuie parcurse de acestea, în vederea transferării drepturilor și obligațiilor, a patrimoniului și a personalului, către unitatea dobânditoare” (conform prevederilor art. 28 alin. (3) lit. a) din Metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2018-2019,  aprobată prin OMEN nr. 5.472/ 07.11.2017).

Conținutul adresei atenționează cadrele didactice titulare în legătură cu respectarea prevederilor art. 19 din  Metodologia - cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2018-2019, aprobată prin OMEN nr. 5.485/13.11.2017, în care, la alin. (1) se precizează că „în situaţiile fuziunii prin absorbţie a unităţilor de învăţământ, a divizării parţiale sau totale a unei unităţi de învăţământ, ..., a desfiinţării unei unităţi şcolare, selecţia cadrelor didactice se face prin evaluare de către o comisie numită de inspectoratul şcolar formată din inspectori şcolari şi/sau cadre didactice care nu funcţionează în unităţile de învăţământ aflate într-una dintre aceste situaţii”.

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea monitorizează respectarea riguroasă a etapelor și a termenelor calendaristice prevăzute de Metodologia - cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2018-2019.

Biroul de Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe