PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FRAUDE INFORMATICE

vineri, 16 februarie 2018

 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 9 percheziții domiciliare la persoane bănuite de fraudă informatică, fals informatic și spălarea banilor.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, au descins, ieri dimineață, în municipiului București, municipiul Drăgășani și în comuna Orlești, din județul Vâlcea, la domiciliul mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică, fals informatic și spălarea banilor.

Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în infracțiuni de fraudă informatică, fals informatic și spălarea banilor.

În acest sens, au fost efectuate 9 percheziții domiciliare, fiind emise 10 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie - noiembrie 2015, în municipiul Drăgăşani şi comunele limitrofe, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat iniţiat de un bărbat din localitate, persoană cunoscută de mai mult timp cu preocupări infracţionale în domeniul comiterii fraudelor informatice.

La acest grup ar fi aderat mai multe persoane, al căror rol era de a deschide conturi bancare în Polonia şi România, pe care le-ar fi pus la dispoziţia membrilor grupării, pentru a determina victimele infracţiunilor să vireze sumele de bani în aceste conturi.

 

Prejudiciul estimat, în această fază a cercetărilor, este de aproximativ 350.000 de euro.

 

În urma percheziţiilor, au fost  ridicate 5 laptopuri, 3 hard disk-uri, 10 telefoane mobile, 11 cartele SIM, 120 USD și 55 de euro, precum și înscrisuri și documente bancare.

 

Cei în cauză au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, în vederea audierii, fiind reținute două persoane, care ulterior au prezentate, în cursul zilei de astăzi,  Tribunalului Vâlcea în vederea dispunerii măsurilor legale.

 

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul jandarmilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe