O familie din Colonie Nuci ajutată cu lemne de foc de Arhiepiscopia Ramnicului

joi, 15 februarie 2018

 

Cu binecuvântarea și din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, prin Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului, o familie de rromi cu situaţie financiară precară din comunitatea Colonie Nuci a primit lemne din partea Parohiei Trăistari din Protoieria Râmnicu-Vâlcea.

Activitatea a fost susținută de către Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, care coordonează o serie de proiecte de sprijinire a familiilor aflate în situații de risc, datorită lipsei alimentelor, hranei, medicamentelor sau utilităților. Părintele Nicolae a vizitat în repetate rânduri familiile din această comunitate, oferindu-le alimente, obiecte de igienă, sau încălțăminte pentru copii în cadrul programului social filantropic „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”.

„Arhiepiscopia Râmnicului a oferit sprijin acestei familii pentru a o ajuta să depășească perioada de iarnă, dar și pentru a-i ajuta pe cei patru copii să meargă la școală și să fie hrăniți corespunzător. Atunci când copiii suferă din cauza frigului, nu primesc hrană consistentă, se manifestă disponibilitatea de a renunța la educație, la un mod de viață sanogen, lucru care îi afectează în viitor”, a subliniat părintele Consilier Social, Arhid. Codruț Dumitru Scurtu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe