Președintele României încurajează reducerea poluarii, prin folosirea combustibilului CNG (gazul natural)

duminică, 4 februarie 2018

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat un proiect de lege care impune ca cel puțin 30% dintre autovehiculele achiziționate de autoritatile locale să fie alimentate cu tehnologii de combustibil alternativ până în 2020.

Conform legii, cel puțin 30% din vehiculele achiziționate de autoritățile locale vor trebui alimentate cu motoare electrice sau motoare cu combustie care funcționează pe bază de GNC, GNL sau biogaz. Procentajul va fi calculat din numărul total de vehicule achiziționate într-un an.

În plus, cel puțin 20% din vehiculele achiziționate de autorități pentru propriile flote în decurs de un an trebuie să fie vehicule alimentate cu tehnologii verzi, a raportat SeeNews.

Legea vizează reducerea poluării în aglomerările urbane, precum și consumul de benzină și motorină și promovarea utilizării tehnologiilor de combustibil curate. Înregistrările totale ale vehiculelor cu combustibili alternativi în România au crescut la 1.566 în cele nouă luni până în septembrie 2017 de la 107 în perioada anterioară.

Sursa: http://www.ngvjournal.com/s1-news/c1-markets/romanian-president-encourages-adoption-of-alternative-fuel-mobility/

În România Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizeaza implementarea a 9 statii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat ( CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este  derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele ( INEA ) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

logo Antares

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe