LOBBY. Remus Borza: Politicienii au un complex. Toți sunt ciorchini acum - VIDEO

sâmbătă, 3 februarie 2018

„Politicienii români, chiar și la cel mai înalt nivel, nu au teze și idei pe care să le susțină. Au un complex. Decât să se facă de râs, mai bine stau acasă. Dar nu putem sta izolați aici, să ne facem frate cu codrul, într-o lume în mișcare, într-o economie globalizată, fără bariere, în care, dacă nu există dialog, nu exiști, dacă nu ieși în față să te evidențiezi, să te manifești. Și România, totuși, beneficia acum de o conjunctură extraordinară, o creștere economică spectaculoasă. Putea să aibă un cuvânt de spus", a declarat Remus Borza, joi, la emisiunea „Borza Analytica".

Noi nu existăm

„M-am întors din Africa, unde noi nu existăm. (...) Toți sunt ciorchini acum, Statele Unite, China, Polonia, chiar Ungaria, fac pressing să intre în Africa. (...) Noi nu existăm nici din punct de vedere diplomatic, dar din punct de vedere economic...", a spus deputatul independent.

Să facă lobby

„Diplomatul, nu mai vorbesc de cel din Statele Unite, din Germania, este cât se poate de agresiv în a promova și a susține interesele economice ale statului, ale companiilor, chiar cu capital privat din Germania, Polonia, Statele Unite, nu mai vorbesc", a declarat Remus Borza, adăugând: „Misiunea fundamentală a unui diplomat e una eminamente economică. El trebuie să fie ambasador, în primul rând, al intereselor economice ale României. El trebuie să promoveze, trebuie să facă lobby pentru interesele economice ale României", a punctat Borza. „Dimensiunea economică trebuie să prevaleze față de dimensiunea politică în misiunea unui diplomat", a concluzionat acesta.

Amintim că „Borza Analytica" este un concept nou de emisiune care va putea fi urmărită la DC News în fiecare joi, începând cu ora 11.00.

Interviul complet poate fi urmărit accesând link-ul de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe