Bătrân sfâşiat de câini, în curtea unui azil din Vâlcea. Primarul strânge bani de puşcă

vineri, 5 ianuarie 2018

Caz şocant în comuna Costeşti din judeţul Vâlcea.

Un bătrân de 80 de ani instituţionalizat în Centrul de îngrijire şi asistenţă din localitate a fost atacat de câinii fără stăpân, care l-au sfâşiat. Potrivit Gazeta Vâlceană, omul se se afla în curtea centrului, pe drumul dintre cantină şi dormitoare.

Bătrânul a scăpat cu viaţă, dar are răni grave la mâini şi picioare. El a fost transportat mai întâi la Spitalul Orăşenesc Horezu, iar apoi transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Localnicii spun că problemele cu maidanezii în zona Bistriţa din comuna Costeşti sunt mai vechi şi că ar fi peste 80 de câini care stau de obicei în jurul Centrului de bătrâni, primind resturile de la cantină şi al şcolii. Profesorii şi elevii au fost muşcaţi de câini, iar singura măsură luată de primarul comunei, spun localnicii citaţi de Gazeta Vâlceană, a fost aceea de a lua maidanezii şi a-i duce la 5 kilometri distanţă, de unde animalele s-au întors.

Pprimarul comunei Costeşti, Toma Peştereanu, susţin că problema este a Consiliului Judeţean Vâlcea, întrucât maidanezii stau pe un teren ce aparţine acestei instituţii. „Nu ascund că este o gravă problemă in zona aceea, dar vreau sa specific că patrupedele nu sunt pe terenul nostru. Pământul este al CJ si al Mănăstirii Bistrița. Nu avem bani pentru crearea unui serviciu de ecarisaj. Zilele acestea am intrat în procedura de achiziționare a unei puşti cu tranchilizant, în valoare de 160 de milioane lei vechi. Şi procedura aceasta este destul de grea pentru ca doar medicul veterinar poate folosi puşca.”

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe