Valceanul Robert Becsenescu, nominalizat la titlul de: Studentul Roman al Anului din America de Nord

marți, 2 ianuarie 2018

Avem motive sa fim mandri! Valceanul Robert Becsenescu, student in anul IV la University of California at Berkeley - SUA, nominalizat de Liga Studenților Români din Străinătate  la titlul de: Studentul Roman al Anului din America de Nord.

Liga Studenților Români din Străinătate recunoaște rezultatele deosebite ale tuturor finaliștilor din cadrul Competiției LSRS pentru excelență academică în străinătate.

Câștigătorii celor cinci premii, ce vor fi aleși dintre finaliști de către Juriul Galei 2018, vor fi anunțați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, care va avea loc la Palatul Parlamentului, în data de 4 ianuarie 2018.

Toți tinerii sunt exemple remarcabile de excelență românească în străinătate și în țară (aceasta este lista: http://gala.lsrs.ro/finalisti-2018/)

Dumitru Becsenescu, tatal lui Robert, a postat pe facebook, cu mandrie si emotie:

Asa cum am mai spus, consider că de departe cea mai importanta investiție pe care am facut-o a fost in educația copiilor mei. Iar motivația de a face-o a fost puternic susținută de formidabila lor performanță academică, de inteligența, modestia si seriozitatea lor. Aceasta este fără doar si poate cea mai mare satisfacție pe care un parinte o poate avea de la copiii lui.
Si pentru ca povestea să fie si mai frumoasă, numele fiului meu Robert se alatură exemplelor remarcabile de excelență academică în țară si în străinătate, fiind nominalizat pentru titlul de Studentul anului in America de Nord, in cadrul concursului organizat de Liga Studenților Români din Străinătate, care se va desfasura in data de 4 ianuarie la Palatul Parlamentului.
Si stiu bine că nu este deloc usoara atingerea unei astfel de performanțe avand in vedere competiția acerba în mediul universitar din America de Nord, cel mai inalt nivel academic din lume.
Mulțumesc Robert, mi-e greu sa exprim în cuvinte cat sunt de mandru că sunt tatăl tău!!!

15193582_1296572230382613_4966759573000852228_n
Intr-o scurta autodescriere transmisa Ligii Studentilor Romani din Strainatate, Robert Becsenescu, mentioneaza

Sunt originar din Ramnicu Valcea si student in anul IV la University of California at Berkeley, completand un dual degree in Economie Politica si Dezvoltare Economica. Orizontul meu academic este motivat de intoarcerea in tara si de dorinta de a intelege procesul de tranzitie al Romaniei si limitele dezvoltarii acesteia. Consider ca sansa Romaniei consta in noua generatie a societatii civile, o generatie capabila sa aplice responsabil principiile fundamentale ale unei democratii liberale. Asadar, anul acesta am facut demersuri pentru a intari programul de mentorship al LSRS si de a consolida comunitatea romaneasca de pe coasta de Vest, pentru a contribui la scopul dublu de a avea o populatie educata, dornica de a se intoarce in tara. In prezent, cercetez intersectia dintre tehnologie si politica publica, si anume perspectivele tehnologiei Blockchain (Distributed Ledger Technology) de a augmenta eficienta si transparenta guvernamentala, conditii ce pot amplifica substantial procesul de democratizare a Romaniei. Legitimitatea academica imi este conferita de asemenea de un Certificat de Excelenta in Economie acordat la Yale University, un program de Economie urmat la Harvard University si un program de Leadership in Business urmat la Wharton School of the University of Pennsylvania.

Felicitari, Robert Becsenescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe