Din cauza numarului mic de elevi si a lipsei de performanta, Consiliul Local Ramnicu Valcea desfiinteaza liceele Henri Coanda si Chimic!

joi, 14 decembrie 2017

Din cauza numărului mic de elevi şi a lipsei de performanţă printr-o hotărâre a Consiliului Local două licee tehnologice din Râmnicu Vâlcea urmează să fie desfiinţate de anul viitor, iar școlarii să fie redistribuiţi.

Este vorba despre Liceul Tehnologic „Henri Coandă” şi Liceul Tehnologic Oltchim.

Din anul şcolar 2018 – 2019 primăria vrea să întroducă în Râmnicu Vâlcea învăţământul profesional dual.

Acesta se organizează doar la cerere agenţilor economici după terminarea celor 10 clase obligatorii.

Peste 150 de elevii de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Râmnicu Vâlcea, supravegheați de profesori, au protestat pentru că unitatea în care învață va fi desfiinațată.

Elevii au scandat lozincii împotriva primăriei, au huduit şi au aruncat cu petarde și fumigene.

A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a-i determina pe aceștia să protesteze paşnic.

 Directorul unităţii şi le-a cerut să se întoarcă la cursuri pentru că nu se mai poatea face nimic pentru a împiedica închiderea liceului.

 

“Situația liceului Henri Coandă va fi supusă mâine aprobării Consiliului Local, acest liceu, la fel ca şi liceul Oltchim, va fi desfiinţat, iar elevii se vor redistribui la alte licee. Mă ţin de promisiuni. Liceul Energetic avea un grad de ocupare de 85 la sută pe vremuri, avem liceul Ferdinand din Ostroveni, avem Pleşoianu, Silvic, Magheru. După distribuţia elevilor din cele două licee vom mai avea mult spaţiu liber. Decizia pe care o vom lua va fi foarte importantă, este adevărat că doare, orice lucru bun doare. Nu va mai fi permis ca la anumite şcoli să fie trecţi fictiv un anumit număr de elevi ca să-şi facă norma profesorii, iar administraţia publică locală să plătească non stop întreţinerea. Cei care muncesc nu au motive să fie îngrijoraţi. Degeaba fac greve, degeaba îşi îndeamnă copii să facă greve, e o prostie. Nimeni nu poate solicita şi plăti un liceu care este în pierdere şi care nu îşi îndeplineşte normele. Asta nu înseamnă că elevii pleacă acasă, doar se vor redistribui la alte licee. Ne vom implica la fiecare liceu, le vom dota corespunzător. Fiecare are dreptul să facă ce vrea, dar dacă profesorii hotărăsc să facă aşa ceva, este problema lor” a declarat primarul Mircia Gutaui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe