Senatorul PSD de Valcea, Bogdan Matei: Senatul a adoptat înființarea Instituției Avocatul Copilului!

miercuri, 13 decembrie 2017

„Senatul României în calitate de cameră decizională, a adoptat o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea Instituţiei Avocatul Poporului.” a anunţat senatorul PSD de Valcea, Bogdan Matei.

“România a înregistrat evoluții semnificative în ceea ce privește problematica protecției și promovării drepturilor copilului. Transpunerea în legislația națională a principiilor promovate de Convenția ONU  a impus alinierea României la cele mai importante standarde, inclusiv din perspectiva unui cadru legal care să favorizeze participarea copiilor la procesul de luare a deciziilor care îi privesc.

Crearea unei structuri independente care să devină o voce a copiilor și a unui mecanism căruia aceștia să-i poată adresa direct cereri sau sesizări a devenit un subiect de interes.

Deși potrivit actualei legi care reglementează organizarea Instituției Avocatului Poporului, unul dintre adjuncții Avocatului Poporului are atribuții inclusiv în ceea ce privește domeniul protecției drepturilor copilului, vizibilitatea acestuia nu este suficientă în raport cu importanța pe care acest domeniu o are.

De aceea proiectul legislativ pe care Senatul l-a adoptat astăzi, vizează înființarea Instituției Avocatul Copilului, a Comisarului pentru drepturile copilului, cu mandatul și capacitatea de a promova drepturile copilului și de a apăra respectarea acestora.” a mai declarat parlamentarul valcean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe