Sparle si soparle, 04.12.2017

duminică, 3 decembrie 2017
  • Absolut scandalos a fost gestul Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea, care miercuri, a premiat cu „marele trofeu” societatea Ciech Soda România... pentru pofiturile uriaşe obţinute în 2016. Cei care au realizat clasamentul trebuie să fie mai riguroşi atunci când fac astfel de topuri, pentru că, în situaţia întreprinderii în cauză, profiturile au luat cale Poloniei sau către alte „off-shoruri” din lume şi, în nici un caz, nu s-au întors la fosta USG. În cei 11 ani de când au preluat fabrica, polonezii de la Ciech au investit extrem de puţin, comparativ cu profiturile obţinute, în retehnologizări de instalaţii, în modernizări pentru protecţia mediului (apropo, Garda de Mediu se face că nu vede că fosta USG este cel mai mare poluator din judeţ), în salarii decente pentru muncitori, etc. La toate acestea mai trebuie să adăugăm nesimţirea găştii directorului Ciech Soda România, Urbanowski, care la Gala Economiei Vâlcene a venit însoţit de 20 de „locotenenţi” și care, în schimbul unei „taxe” de 150 milioane de lei vechi către CCI Vâlcea, au tulburat seara festivă şi i-au făcut pe mulţi invitaţi să plece scârbiţi de la Gala Economiei.

 

  • La manifestările prilejuite de ziua de 1 Decembrie, primarul oraşului Băile Govora, Mihai Mateescu, a venit îmbrăcat... în PIJAMALE. Nu este nici o glumă, pentru că ia complet albă şi transparentă pe care a purtat-o primarul Mateescu la festivităţi era îmbrăcată pe post de pijamale numai noaptea, în timpul somnului, de către vechii ţărani, potrivit specialiştilor în port popular. Ruşinică, domnule Mateescu!

 

  • Am aflat cine este în spatele detronării lui Constantin Pîrvu din fruntea CNSLR Frăţia - filiala Vâlcea: Maria Costea, fost preşedinte Sanitas Vâlcea şi fost consilier local la Râmnicu Vâlcea. Mai multe săptămâni la rând, madam Costea a ţesut intrigi pe la conducerea centrală a CNSLR Frăţia pentru a fi schimbat din funcţie Constantin Pîrvu. Acum, Maria Costea trage sforile tot pe la Bucureşti pentru a reuşi să îşi pună un „om de paie” la conducerea CNSLR Vâlcea, la alegerile care vor avea loc după Sărbătorile de Iarnă.

 

  • Probabil din răzbunare pentru că „lipitorul de afişe” liberal Sabin Lungoci a fost dat afară din fruntea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, consilieri judeţeni liberali au votat împotriva acordării unor spaţii la Centrul Militar acestei instuţii, iar propunerea... a căzut la vot pentru că era nevoie de două-treimi din voturile consilierilor judeţeni. Propunerea viza darea în administrare către instituţie a 9 spaţii în suprafaţă totală de 203,42 mp, situate în imobilul „Centrul Militar Judeţean”. Au fost solicitate aceste camere pentru buna funcţionare a activităţii instituţiei în cauză, menţionând faptul că CJCPCT Vâlcea nu are un sediu propriu, la care se adaugă şi somaţia cu nr. 3605/6 octombrie 2017 primită de la Liceul Tehnologic „Oltchim” Râmnicu Vâlcea, ca şi situaţie de constrângere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe