Sparle si soparle, 13.11.2017

duminică, 12 noiembrie 2017
  • La fel ca în cazul de la Bujoreni, la alegerile locale parţiale de la Primăria Vlădeşti, candidaţii liberali au fost umiliţi şi au strâns voturi doar cât... locatarii unui bloc de locuinţe. Nimeni din conducerea organizaţiei PNL Vâlcea nu îşi asumă răspunderea politică după aceste eşecuri răsunătoare (inclusiv deputatul Cristian Buican, care a băgat capul în pământ), deşi în Vlădeşti şi Bujoreni, aflându-se în vecinătatea municipiului Râmnicu Vâlcea, exista un electorat consistent de dreapta care nu a fost exploatat de liberali.

 

  • După ce a lucrat o viaţă în cadrul societăţii de transport persoane ETA din Râmnicu Vâlcea, Nicolae Şovar a fost recent scos la pensie, printr-o decizie a consiliului de administraţie şi adunării generale a acţionarilor. Bătrânul Şovar a fost după anul 1990 de mai multe ori director general al ETA, iar acum, la pensionare, a primit drept „cadou” echivalentul... a două salarii de bază.

 

  • În loc să se ocupe de tot felul de acuzaţii inexistente de uzurpări de funcţii, oamenii legii mai bine ar cerceta cazul fostului primar din Dăeşti, George Popolan, care conduce de fapt primăria, pe când interimarul Ciprian Olaru este un biet „om de paie”. Aici este clar uzurpare de funcţii pentru că Popolan conduce şedinţe, dă instrucţiuni angajaţilor, verifică investiţii, totul din calitatea de „consilier personal” al primarului interimar Ciprian Olaru. Mai bine Prefectura Vâlcea şi Guvernul ar organiza cât mai rapid alegeri parţiale şi în Dăeşti, la fel cum s-a întâmplat la Bujoreni şi Vlădeşti, pentru ca astfel să fie limpezite apele la nivelul conducerii Primăriei Dăeşti.

 

  • Societatea Urban, fondată la Râmnicu Vâlcea de Teodor Florescu, figurează pe LOCUL 8 la nivel naţional, cu obligaţii fiscale restante reprezentând contribuaţii sociale în sumă de circa 150 milione RON (adică 33,3 milioane de euro). Patronul Florescu este cunoscut ca un vechi datornic la Finanţele Publice, la Primăria Râmnicului (redevenţa neplătită de 15 ani de 2,5 milioane euro), la diverse instituţii, bănci sau firme, dar mereu a scăpat cu basma curată. Topul celor mai mari restanţe la bugetele de asigurări sociale e dominat de firme de stat cu datorii istorice uriaşe, potrivit cifrelor oficiale ale ANAF. Reamintim că miniştrii Guvernului Tudose au anunţat că vor schimba legea, astfel încât neplata asigurărilor sociale să fie infracţiune pedepsită cu închisoarea!

 

  • Comisia din cadrul Primăriei Râmnicului pentru selecția partenerilor privați pentru constituirea GAL Municipiul Râmnicu Vâlcea în vederea elaborării și implementării măsurilor integrate în contextul mecanismului DLRC (Dezvoltare Locală plasată sub Responsabilitatea Comunității) a declarat câştigător pentru categoria operator economic SC Addvances Strategic Solutions SRL și pentru categoria ONG - Camera de Comert și Industrie Vâlcea. Mai spunem că partenerii selectaţi vor fi contactaţi direct la datele de contact furnizate în fişa partenerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe