Primarii, nemulțumiți de „revoluția fiscală”: Scad bugetele localităților!

luni, 6 noiembrie 2017

După sindicalişti, patronate şi ambasadorii străini, a venit rândul primarilor municipiilor să îşi exprime nemulţumirea faţă de proiectul care prevede trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Ei au cerut premierului să regândească aceasă măsură care va reduce, după calculele lor, bugetul primăriilor cu 20%. Premierul le-a promis că va găsi o soluţie.

Primarii spun că transferul contribuţiilor se va vedea direct în bugetul administraţiilor pe care le conduc.

Înseamnă o reducere a fondului de impozitare de aproximativ 40% după simulările noastre. Impozitul pe venitul global reprezintă cam jumătate din veniturile unui municipiu din România. Calculul arată că ne-ar scădea veniturile cu cel puțin 20%, veniturile proprii totale, în cazul în care această măsură va fi aprobată”, a spus Ilie Bolojan, primarul din Oradea și preşedinte executiv al Asociației Municipiilor din România.

Măsura a fost contestată şi de primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşdinte PSD.

„Acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci dimpotrivă, pentru că vor fi bani mai puțini la buget, pentru investiții, ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile”, a spus Gabriela Firea.

Şeful Guvernului le-a promis edililor că va găsi o soluţie.

„Chiar dacă în prima ședința de miercuri, lucrul acesta nu va intra în ceea ce privește contribuțiile sau cred că nu va intra, în orice caz, stimați colegi, vă asigur că lucrurile vor fi compensate de o formulă stabilită cu dumneavoastră, de la marile municipii ajungând până la cea mai mică comună”, le-a spus Tudose primarilor.

O delegaţie a Asociaţiie Municipiilor din România va merge mâine la Guvern pentru discuta aceste măsuri.

Sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe