Sparle si soparle, 06.11.2017

duminică, 5 noiembrie 2017
  • Decizia preşedintelui Consiliului Judeţean, Costi Rădulescu, de anulare a taxei speciale de 1% pentru funcţionarea Salvamont a fost FOARTE BUNĂ şi a fost bine primită de agenţii economici din turism aflaţi în nordul judeţului Vâlcea. Chiar dacă i-am criticat mai mereu pe liberali, iată s-a dovedit că intervenţiile consilierilor judeţeni (în special Aurel Simion şi Gabriel Tomescu) în cadrul şedinţei ordinare din 30 octombrie au fost extrem de pertinente şi au tras un puternic semnal de alarmă în privinţa falimentării multor firme din turism. Un studiu de impact ar fi concluzionat că taxa de 1% ar fi adus încasări... record pentru Salvamont, în condiţiile în care pentru funcţionare are nevoie de un buget anual de cel mult 200.000 euro. Proiectul de hotărâre privind instituirea taxei de 1% a fost supus consultării opiniei publice şi dezbaterii în comisiile de specialitate ale Consiliului Judeţean, dar până la data aprobării nu au fost formulate observaţii sau aduse amendamente la acesta. „Având în vedere dezbaterile înregistrate în spaţiul public cu privire la existenţa acestei taxe speciale, la nivelul ei, precum şi faptul că o parte din turismul vâlcean este turism cu specific balnear, precum şi dorinţa operatorilor economici de a avea un dialog mai larg pe această temă, vă propun, revocarea Hotărârii Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 230 din 30 octombrie 2017, potrivit prevederilor din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004”, se menţionează în raportul preşedintelui Costi Rădulescu.

 

  • Partidul Ecologist Român consideră că judecătorul Bogdan Mateescu (fost preşedinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea), zis şi „Matileţ” pentru că a ajuns să gândească precum Vasilică Dănileţ, ar trebui să plece din CSM şi îl acuză că a acţionat la ordin politic în momentul în care l-a invalidat pe primarul PER de la Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. PER arată într-un comunicat de presă remis Lumeajustitiei.ro că Mateescu este un personaj nociv, care nu face cinste Justiţiei din România şi care eclipsează judecătorii cinstiţi: „Dacă nu vrem control politic în justiţie, atunci executanţi de tipul lui Mateescu nu au ce să caute în domeniu şi mai ales în CSM!”.

 

  • Departamentul de control al finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale al AEP a aplicat o sancțiune contravențională comunistului vâlcean Constantin Rotaru, preşedinte PSR, de 150 milioane de lei vechi, pentru încălcarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. În prezent, sunt în curs de întocmire procesele-verbale de constatare a contravențiilor aferente anului 2016 pentru campaniile electorale privind alegerea autorităților administrației publice locale și pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, la care se vor adăuga și cele din 2017.

 

  • Primăria Râmnicului a pus în dezbatere publică pe site-ul propriu un proiect privind majorarea tarifului maximal de distanţă pentru executarea serviciului public de transport public de persoane în regim de taxi. Termenul limită în care se pot trimite în scris propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare este data de 17 noiembrie 2017, conform Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe