Spectacolul“Visele lui Hamlet” și Concert Maria Raducanu - Două evenimente de excepție, joi și vineri, pe scena Teatrului Anton Pann

marți, 24 octombrie 2017

 

Evenimentele curg la Teatrul Anton Pann. Se vede că a început stagiunea în forță, de la deschidere sălile au fost arhipline, semn că oamenii își doresc să vadă spectacole de teatru, atât pentru copii cât și pentru adulți. După bucuria întâlnirii cu Josep Maria Miro, unul dintre cei mai apreciați dramaturgi ai Spaniei, prezent la reprezentația spectacolului Nerium Park, piesă scrisă de el, eveniment care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, Teatrul Anton Pann se pregătește să ofere publicului cea de a șasea premieră din această stagiune.

Visele lui Hamlet-Joi, 26 octombrie, Sala Studio, ora 19.00

Cea de a șasea premieră a Teatrului Anton Pann își așteaptă publicul. Este vorba de “Visele lui Hamlet”, spectacol realizat de Florin Beciu după textul scris de Nina Mazur, dramaturg germano-ucrainean. Autoarea a pus în pagină toate remușcările, întrebările chinuitoare ale lui Hamlet într-o manieră modernă. “Visele lui Hamlet” aduce în scenă un Hamlet de acum, și aici, și așa după cum spune Florin Beciu, se face referire la spațiul în care se desfășoară acțiunea, la proiecțiile video care subliniază sau ajută la descifrarea mesajului pe care vrea să-l transmită pe lângă gândurile personale ale lui Hamlet, încercând să atingă și ceea ce se întâmplă acum în spatiul politico-social global. Florin Beciu reușește cu ușurință, cu ajutorul textului și al proiecțiilor video, să ne creeze aceea stare a frământărilor prin care trece personajul.

“A fi sau a nu fi”, una dintre replicile cele mai rostite de noi, din toată istoria teatrului, poate își va gasi răspuns în această joi, de la ora 19.00, la Teatrul Anton Pann. Poate că mulţi nici nu au văzut vreodată piesa şi, probabil, nici nu cunosc provenienţa cuvintelor pe care le folosesc. “A fi sau a nu fi? – aceasta-i întrebarea...”

afis hamlet

Concert Maria Răducanu & Maxim Belciug

Vineri, 27 octombrie, Sala Mare, ora 19.00

"Noi nu vrem să fim geniali, noi vrem să fim trimbulinzi". Sub bacest slogan Maria Răducanu impreună cu Maxim Belciug vin  la Teatrul Anton Pann pe 27 octombrie, începând cu ora 19.00 să ne încânte cu un program de melodii, unele foarte cunoscute de către dumneavoastră, dar puse într-o linie melodică aparte. “Vocea Mariei Răducanu a fost, neîndoielnic, blagoslovită de har. E greu, şi ar trebui să fii mai mult decât răuvoitor, să-i găseşti vreun cusur: uşurinţa cu care intră în intimitatea melodiei, eleganţa cu care ştie să-i folosească şi cel mai neînsemnat detaliu, delicateţea cu care atinge cuvintele desferecându-le de praf şi zgură, nonşalanţa cu care îşi leagănă cântecul te duc cu gândul la o plutire blândă pe care numai glasul celor aleşi ţi-o poate dărui... Maria Răducanu ştie să cânte tristeţea mai bine ca oricine altcineva, inflexiunile ei capătă parfumul deschiderii aceleia tipic ruseşti, intensitatea vibraţiei ei pare a fi totuna cu tânguirea, la fel cum armonia chitarei lui Maxim Belciug poate fi atât de desăvârşită, încât să se confunde cu simplitatea şi curăţenia” (Matei Florian) Da, un cadou pe care ni-l fac cei doi. Intrarea este libera. Așadar, două evenimente pe care vi le propune Teatrul Anton Pann în zilelel de joi 26 ș vineri 27 octombrie, ambele de la ora 19.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe