Remus Borza, FURIBUND după votul de la ANRE - VIDEO

miercuri, 18 octombrie 2017

”E cea mai importantă autoritate independentă din România și care reglementează, pot să spun fără să exagerez, cel mai important domeniu, un domeniu strategic pentru România, domeniul energetic. Vorbim de o multitudine de companii.”, spune Remus Borza.

Acesta este costul

”ANRE este o autoritate care a girat, mai ales sub conducerea actualului președinte, Niculae Havrileț, două liberalizări și două reglementări foarte importante pentru sistem, liberalizarea pieței de energie și a început și liberalizarea și reglementarea pieței de gaze. Probabil acesta este și costul pe care îl plătește astăzi actuala conducere a ANRE, care a fost decimată, căreia nu i s-a mai dat șansă unui al doilea mandat deși au generat o reformă absolut necesară”, a mai adăugat acesta.

Miza

”Vechea conducere a fost pusă în urmă cu 5 ani de zile de către PNL. Niculae Havrileț, președintele ANRE, a venit cu sprijinul PNL. (...) Sigur că se poartă politizarea acestor instituții.”, mai spune Remus Borza.

”Eu înțeleg să politizăm anumite instituții, dar nu cum s-a făcut până acum exclusiv prin raportare la carnetul de partid. Sunt convins că în PSD există profesioniști pe zona asta de energie și în ALDE.”, a mai declarat deputatul, care a votat împotriva noii conduceri.

”Până la urmă, cred că multinaționalele astăzi dau de băut la toată lumea, au scăpat de Havrileț, au scăpat de Emil Calotă, de vicepreședintele ANRE și au venit niște oameni cu care se vor înțelege mult mai bine și care le vor conserva monopolurile sau cvasimonopolurile pe parte de furnizare și distribuție, mai ales pe zona de gaze”, a mai afirmat Borza.

Se fac jocurile altcuiva

”Indirect și implicit se fac jocuri altcuiva, dar nu jocurile României sau ale companiilor românești. Companiile românești au profitat cu vârf și îndesat, și se vede în acest indicator de profitabilitate, de pe urma liberalizării pieței energiei și mai nou a liberalizării parțiale a pieței gazului.”, mai spune deputatul.

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a fost votat luni în Parlament în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), în condiţiile în care mandatul de cinci ani al actualului preşedinte, Niculae Havrileţ, expiră pe 23 octombrie, iar vicepreşedinte a fost votat Zoltan Nagy-Bege, de la UDMR.

Sursa:https://www.dcnews.ro/remus-borza-furibund-dupa-votul-la-anre-video_562378.html dcnews.ro

Răspunsul integral îl puteți urmări în video următor:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe