Sfințirea Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Suiești

duminică, 15 octombrie 2017

La împlinirea a patruzeci de ani de la mutarea în împărăția lui Dumnezeu a vrednicului de pomenire Patriarh Justinian Marina, s-a ridicat în satul său natal Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Suiești, replică arhitecturală a Schitului Maicilor din București.

Slujba de sfințire va fi săvârșită duminică 22 octombrie 2017, începând cu ora 9.00, de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurați de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în prezența ctitorilor, a obștii monahale, a preoților, monahilor și credincioșilor din Arhiepiscopia Râmnicului, dar și a pelerinilor care vor dori să participe la acest eveniment duhovnicesc marcant pentru istoria Bisericii din Oltenia de sub munte.

Cu prilejul sfințirii, în biserica mănăstirii vor fi așezate într-o raclă special amenajată, părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Arhiepiscopia Râmnicului, prin cele patru protoierii, vine în sprijinul pelerinilor, punând la dispoziție mai multe autocare spre a participa la slujba de sfințire a Bisericii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Suiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe