Sparle si soparle, 09.10.2017

luni, 9 octombrie 2017
  • Zilele trecute, în judeţul Tulcea, în a doua zi a Adunării Generale a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, prefectul de Vâlcea, Florian Marin, a fost ales vicepreşedinte al Asociaţiei pentru zona Sud-Vest Oltenia (Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea). „Le mulţumesc tuturor, doamnelor şi domnilor prefecţi, pentru încrederea acordată!”, a scris prefectul Florian Marin pe un site de socializare.

 

  • După 1 an de „exil” în Insulele Canare (care aparţin Spaniei), fostul consilier local Liviu Boban s-a întors recent pe meleaguri vâlcene. Fostul co-preşedinte ALDE Vâlcea, Boban nu a stat cu mâinile în sân şi s-a apucat imediat de constituirea fililalei Vâlcea a Partidului Pro România (fondat de Victor Ponta şi Daniel Constantin), iar în demersul său politic este ajutat de mai mulţi foşti membri conservatori şi liberali.

 

  • Situaţia extraordinară de la depozitul de deşeuri din Măldăreşti, judeţul Vâlcea, a determinat din nou Guvernul zilele trecute să promoveze un alt act normativ pentru e preveni riscul ca acest tip de incendii să se producă şi în alte localităţi. Astfel, atribuţiile poliţiei locale în domeniul protecţiei mediului vor include şi monitorizarea depozitelor de deşeuri, în scopul prevenirii declanşării unor incendii cu consecinţe grave pentru viaţa oamenilor, mediu şi bunuri materiale. Măsura a fost aprobată de Guvern în şedinţa de joi, printr-o Ordonanţă de Urgenţă care completează art. 9 din Legea poliţiei locale nr. 155/2010. Totodată, s-a avut în vedere evitarea sancţionarii României de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în contextul deciziei Comisiei Europene (CE) de a sesiza această instituţie pentru neîndeplinirea, de către ţara noastră, a obligaţiei de a închide depozitele de deşeuri neconforme, potrivit prevederilor Directivei nr. 1999/31/CE.

 

  • Din „gândirea” deputatului liberal Cristian Buican: în cadrul unei conferinţe presă, „ciobanul” a aruncat pe piaţă nişte declaraţii cum că el nu se... coboară la nivelul conducerii administrative a judeţului Vâlcea şi că îi ia în vizor doar pe cei din Guvern sau Parlament. Adică, mai pe înţelesul oamenilor de bun simţ, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Costi Rădulescu, nu au „notorietatea” de a fi criticaţi de către însuşi jupânul PNL Vâlcea, Cristian Buican!?! Ce penibil!

 

  • Curtea de Conturi ar trebui să facă urgent o vizită la Primăria Drăgăşani, pentru că acolo este un adevărat „dezmăţ bugetar”. Deşi are o populaţie de doar 17.871 de locuitori (conform ultimului recensământ), urbea Drăgăşani îl are pe primarul Cristian Nedelcu, care şi-a majorat salariul la circa 120 milioane de lei vechi pe lună, adică aproape cât încasează un primar de municipiu de reşedinţă de judeţ cu peste 100.000 de locuitori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe