Amenzi de peste 50.000 de lei aplicate pentru contravenții la regimul silvic

luni, 9 octombrie 2017

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a acționat în weekend pentru prevenirea și combaterea transportului ilicit de material lemnos, verificarea centrelor de sortare, prelucrare, depozitare, precum și controlul comercializării masei lemnoase.

În numai două zile, polițiștii vâlceni au constatat 12 contravenții la regimul silvic, aplicând amenzi de 54.000 de lei. Totodată, polițiștii au confiscat 305 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 60.000 de lei, astfel:

Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Vâlcea, în perioada 3 – 6 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în colaborare cu Poliția Orașului Horezu și cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, în urma unei documentări, au organizat şi desfăşurat o acțiune de verificare a legalităţii activităţilor desfăşurate în domeniul silvic, verificând 2 agenți economici, cu sediul în orașul Horezu și comuna Costești.

Cu acest prilej au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, de către cei doi agenți economici, motiv pentru care polițiștii i-au sancţionat contravenţional, cu amenzi în cuantum de 43.000 de lei și au dispus confiscarea fizică și valorică a 287,18 metri cubi de material lemnos, lemn rotund, cherestea și lemn de foc, diverse specii, în valoare de peste 50.000 de lei.

Amenzi contravenționale și material lemnos confiscat la Olănești, Călimănești și Dăești

La data de 6 octombrie a.c., în cadrul unei acțiuni organizate, poliţişti rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Băile Olănești și a posturilor de poliție Vlădești și Păușești Măglași au oprit în trafic, o autoutilitară încărcată cu 2,2 metri cubi de material lemnos, condusă de I.I.D., de 42 de ani, din orașul Băile Olănești.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea documente legale de proveniență ori transport pentru materialul lemnos.

La data de 6 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Călimănești au depistat pe Drumul Județean 701, pe raza orașului Călimănești, un bărbat, din localitate, care transporta cu o autoutilitară, 1,50 metri cubi de material lemnos, specia carpen, fără să dețină documente legale de proveniență ori transport, iar în ziua următoare,  7 octombrie, au depistat un alt conducător auto, de 43 de ani, din comuna Bujoreni, care transporta cu o autoutilitară, pe Drumul Național 7, pe raza orașului Călimănești, 1,50 metri cubi de material lemnos, fără documente de proveniență ori aviz de însoțire a mărfii.

De asemenea, la data de 6 octombrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Dăești au depistat un bărbat, din comuna Dăești, care  transporta cu un ansamblu de vehicule, compus din tractor și remorcă, 1,10 metri cubi de material lemnos, fără să dețină documente legale de proveniență ori transport

Poliţiştii i-au sancţionat contravenţional pe cei în cauză, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind  stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat materialul lemnos transportat ilegal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe