Sfaturi pentru a-ți închiria mai rapid și la un preț mai bun apartamentul

joi, 5 octombrie 2017

 

Anul școlar a început, anul universitar e la rândul său pe cale să înceapă, iar asta se traduce printr-un singur lucru: a început goana după chirii. Prin urmare, dacă ai un apartament sau o garsonieră de închiriat, acum e cel mai indicat moment să plasezi un anunț în acest sens pe piața imobiliară.

Cum poți face pentru a-ți închiria mai rapid și la un preț mai bun apartamentul? Experții portalului imobiliar online compariimobiliare.ro îți oferă câteva sfaturi în acest sens. Să vedem despre ce e vorba:

Asigură-te că ai stabilit un preț corect

Trebuie să te adaptezi după prețurile deja existente pe piața imobiliară. Dacă vrei să închiriezi dar pui un preț care este peste media pieței, poți rămâne cu apartamentul neînchiriat chiar și luni de zile. În calitate de proprietar, nu îți dorești să pierzi banii pe care i-ai fi putut câștiga din chirie în acea perioadă.

Portalul compariimobiliare.ro menționat anterior oferă statistici și anunțuri imobiliare după care poți să te ghidezi cu privire la prețuri, pentru fiecare oraș al României în parte.

La stabilirea prețului va trebui să ții cont de o serie de aspecte. Nu contează doar suprafața sau numărul de camere – prețul de închiriere îl vei stabili și în funcție de utilități, aspect sau proximitate față de mijloace de transport în comun, unități de învățământ sau alte zone de interes. Dacă ai și un loc de parcare disponibil pentru apartament, ai o șansă în plus de a-l închiria mai rapid. Plasează astfel un preț echitabil atât pentru tine, cât și pentru viitorii chiriași – secretul stă într-un singur cuvânt plasat discret la secțiunea „preț” a anunțului – negociabil.

Oferă apartamentului un aspect îngrijit

Va trebui să ai în vedere și faptul că apartamentul tău va deveni casa viitorilor tăi chiriași. Dacă ții cont de asta, gândește și din perspectiva lor când îl pregătești pentru închiriere. Nu sufoca apartamentul cu mobilă inutilă (în niciun caz nu e recomandată mobila veche), dă cu un strat de var lavabil pereții și curăță foarte bine bucătăria și baia. Chiar dacă nu ai acum posibilitatea de a cumpăra electrocasnice noi, oferă chiriașilor această posibilitate – din banii de chirie poți înlocui în timp frigiderul, mașina de spălat, televizorul etc.

Pune fotografii de calitate în anunț

Indiferent dacă vei posta anunțul pe rețele de socializare sau pe portaluri imobiliare, nu trebuie să faci rabat de la calitate atunci când vine vorba de fotografii. Imaginile fac cât o mie de cuvinte, prin urmare asigură-te că oferi fotografii de calitate pentru ca atunci când cineva caută apartamente de inchiriat Valcea (sau oricare alt oraș) să fie convins că face o alegere bună.

Contract de închiriere – un plus de încredere pentru ambele părți

Vei câștiga puncte la capitolul credibilitate atunci când vei cere chiar tu, în calitate de proprietar, semnarea unui contract de închiriere. Stabilește clar toate clauzele din contract: obligații și drepturi, valoarea chiriei, modalități de plată și preaviz (termenul în care se anunță faptul că locuința devine liberă sau trebuie eliberată). De asemenea, stabilește și frecvența vizitelor  tale, în calitate de proprietar, la apartamentul închiriat – nu trebuie să fie foarte dese, pentru confortul chiriașilor.

Dacă ai luat în vizor toate aceste sfaturi, nu mai rămâne decât să creezi și să plasezi anunțul. Un real ajutor poate fi portalul compariimobiliare.ro, indiferent dacă ești proprietar sau dacă te afli în căutarea unui apartament de închiriat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe