Sparle si soparle, 02.10.2017

luni, 2 octombrie 2017
  • Vâlceanul imberb Bogdan Mateescu s-a dat din nou „în stambă” în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, atunci când s-a avizat negativ proiectul legilor justiţiei: „Citesc acum comunicatul colegelor mele. Cu tot respectul pentru orice opinie, cu atât mai mult pentru opinia domniilor lor, cred că intrăm într-o zonă de naivitate. Dacă propunerile materializate în urmă centralizării opiniilor întregului sistem judiciar şi în urmă eforturilor însemnate ale întregului consiliu din primăvară au fost efectiv ignorate de ministru în punctele esenţiale, dacă textele preluate de către ministru au fost necorelate, amestecate, ceea ce denotă superficialitate, dar aspectele legate de inspecţie, promovare, recrutare şi numiri în parchete au fost atent reglementate, chiar în amănunt, toate acestea demonstrează că a fost mimata consultarea, că ţintă ministrului a fost întărirea poziţiei sale în punctele esenţiale menţionate, că om eminamente politic, cu susţinere de aceeaşi natură, că independenţa reală, că drept al cetăţeanului, este mai mult sau mai puţin ignorată, dar că voinţa politicienilor apare mult mai pregnantă, ceea ce e dăunător”. Fără alte comentarii....

 

  • Odată cu decizia Guvernului de a organiza alegerile locale anticipate în 5 noiembrie în comuna Vlădeşti (după ce fostul primar Sorin Ghiţă a pierdut un proces de incompatibilitate cu ANI), atragem atenţia Prefecturii Vâlcea şi Executivului că au UITAT să facă un scrutin asemănător şi în comuna Dăeşti. Aici, chiar dacă Primăria Dăeşti este condusă din umbră de fostul primar George Popolan, trebuiau organizate alegeri tot în data de 5 noiembrie 2017, deoarece liberalul Popolan a fost revocat de Prefectura Vâlcea încă de acum două luni, iar Guvernul a avut destul timp la dispoziţie pentru a fi informat.

 

  • După mai multe perioade de interimat, societatea Pieţe Prest (deţinută de Primăria Râmnicului) are de câteva zile un director general plin, şi anume Adriana Popescu. Conform CV-ului său, Adriana Popescu (53 de ani) a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universităţii din Craiova, a lucrat la Electroputere Craiova, apoi la Serviciul de Gospodărie Comunală Râmnicu Vâlcea (între 1994 şi 2004), iar între 2004 şi 2016 a fost consilier la societatea CET Govora. Mai spunem că Adriana Popescu are un curs postuniversitar de management al serviciilor publice.

 

  • Fostul parlamentar, primar al Râmnicului, patron al televiziunii Vâlcea 1 si, nu in cele din urma, fostul puscarias Emilian Frâncu, a fost văzut în ultima vreme la diverse manifestări publice şi emisiuni TV, semn că vrea să revină în politică sau să facă din nou afaceri. Unele voci din piaţa media susţin că Frâncu şi Iulian Margu, patronul televiziunii Etalon, poartă negocieri secrete pentru cumpărare sau închiererea unui parteneriat de tipul „Florin Brăgău”!

 

  • Fostul ziarist Bogdan Popescu tace si le face! Pas cu pas lucreaza la viitoarea sa candidatura pentru presedintia PNL Valcea. Prin ultimele sale manevre, ucenicul si-a intrecut maestrul la manevre de tip taranist si a reusit sa-si impuna apropiatii atat la sefia TNL, cat si OFL Ramnicu Valcea. Buican, nici nu stii cat de mic incepi sa fii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe