PREŢURILE LA ALIMENTE VOR CREŞTE MODERAT ÎN PERIOADA SEPTEMBRIE-NOIEMBRIE

luni, 2 octombrie 2017

Preţurile şi activitatea în industrie şi construcţii vor înregistra creşteri moderate în perioada septembrie-noiembrie, iar numărul de salariaţi va rămâne stabil, conform tendinţelor în evoluţia activităţii economice publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%). Pentru activitatea de tipărire şi reproducere pe suporturi a înregistrărilor se estimează tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +40%), în timp ce pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va înregistra tendinţă de scădere (sold conjunctural -27%) - potrivit publicatiei online http://catcostaclujul.ro

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creşterea moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.

În activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -3%). Managerii estimează, de asemenea, relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -4%), potrivit estimărilor din luna septembrie 2017. În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +11%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +15%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va creşte (sold conjunctural +23%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creşterea numărului de salariaţi (sold conjunctural +17%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creşterea preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +25%).

Conform estimărilor din luna septembrie 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va creşte moderat în următoarele trei luni (sold conjunctural +12%).

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%). Preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%), conform opiniei managerilor.

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii valorii unui indicator statistic, precizează INS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe