DOSAR PENAL! Un batran din Madulari detinea ILEGAL munitie

duminică, 1 octombrie 2017

 

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat, deținător legal de arme și muniții, care deținea la domiciliu muniție confecționată artizanal și care nu respecta condițiile de păstrare a armelor. |

La data de 29 septembrie a.c., cu prilejul activităților specifice de verificare deținătorilor legali de arme și muniții și a modului de păstrare a acestora, polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat o verificare la domiciliul unui bărbat, de 68 de ani, din comuna Mădulari.

Cu acest prilej, polițiștii au constatat că bărbatul păstra componentele a două arme de vânătoare, pe care le deține în mod legal, în condiții necorespunzătoare, nefiind asigurate în conformitate cu prevederile legale. De asemenea, polițiștii au depistat  la domiciliul bărbatului, 268 de capse pentru confecționarea cartușelor de vânătoare, aproximativ 0,5 kilograme de pulbere explozivă, peste 1,5 kilograme de bile metalice, cu dimensiunea mai mare de 5 mm, interzise la deținere, 3 cartușe de vânătoare confectionate artizanal, cu proiectil unic, 1 dispozitiv tip sertizator, precum și trei dispozitive metalice, toate folosite la confecționarea artizanală a cartușelor de vânătoare.

Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele bărbatului, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,nerespectarea regimului armelor si munitiilor,, și ,,nerespectarea regimului materiilor explozive,, infractiuni prevăzute de Codul penal. Totodată, au ridicat în vederea continuării cercetărilor armele de vânătoare, muniția și materiile explozive deținute ilegal.

De asemenea, pentru neasigurarea corespunzatoare a armelor si muniției aferente acestora, polițiștii l-au sancționat contravențional pe bărbat, cu amendă în cuantum de 5000 de lei și i-au anulat dreptul de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe