Ziua Persoanelor Vârstnice, marcată la Râmnicu Vâlcea

vineri, 29 septembrie 2017

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice va fi marcată, pe 1 octombrie, la Râmnicu Vâlcea printr-o nouă acţiune de intrare în ”Clubul Longevivilor” a 17 nonagenari. Sărbătoriţii – cu vârste cuprinse între 90 şi 95 de ani – vor primi la domiciile proprii, cu ocazia zilei lor, Diploma ”Clubul Longevivilor”, precum şi tichete sociale cu valori de 500 lei – pentru vârstele cuprinse între 90 şi 94 de ani şi de 700 lei – pentru vârstele cuprinse între 95 şi 99 de ani.

Cu aceeaşi ocazie, Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni le va oferi beneficiarilor, tot pe 1 octombrie, începând cu ora 15.00, un program deosebit avându-i ca protagonişti pe coriştii Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, pe actorii Teatrului Municipal ”Ariel”, pe tinerii dansatori ai Palatului Copiilor şi pe voluntarii asociaţiilor ”Ataraxia” şi ”Zâmbete colorate”.

În acelaşi domeniu se încadrează şi acţiunea de sărbătorire a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie programată pentru miercuri, 3 octombrie, la ora 10.00, la Primăria municipiului, ocazie cu care 18 perechi de râmniceni vor aniversa ”Nunta de Aur”, primind o Diplomă de Fidelitate, precum şi tichete sociale în valoare de 600 lei.

Nu în ultimul rând, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice va fi marcată, în această perioadă, şi la Cluburile Pensionarilor care funcţionează în Râmnic cu sprijinul Primăriei municipiului.

Municipalitatea Râmnicului are în derulare un pachet de măsuri destinate protejării persoanelor vârstnice din municipiu, între care se numără facilităţi la utilizarea unor servicii publice (transport urban de călători), facilitarea accesului la spectacolele instituţiilor de cultură subordonate sau administrarea a şase cluburi ale pensionarilor în toate cartierele oraşului, la aceastea adăugându-se, din acest an, acces gratuit la Ştrandul Ostroveni în zilele de luni – joi, precum şi darea în folosinţă, la finele lunii iulie, a Căminului pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe