Veste buna! 63 miliarde lei vechi intra in conturile Spitalului Judetean Valcea pentru aparatura!

marți, 26 septembrie 2017

Veste buna de la Guvernul Romaniei: 63 miliarde lei vechi intra in conturile Spitalului Judetean Valcea pentru achizitonarea de aparatura medicala moderna de care vor beneficia pacientii valceni!

Urmare a demersurilor întreprinse de presedintele Consiliului Judetean Valcea, Constantin Radulescu, si managerul Spitalului Judetean Valcea, Dan Ponoran, Secţia de Anestezie şi Terapie intensivă, precum şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitaiuiui Judeţean Vâicea vor fi dotate cu aparatură modernă, de calitate şi sigură. Astfel, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitaiuiui Judeţean de Urgenţă Vâlcea va fi dotată cu: 2 seturi resuscitare, 3 aspiratoare portabile, 10 injectomate, 2 laringoscoape, pompe pentru perfuzie/transfuzie, paturi cu sistem de încălzire, dispozitive pentru transportul pacienţilor bariatici, tărgi pentru transfer şi transport, cărucioare pentru transfer, cărucioare hidraulice, iar Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă va primi 2 aparate EKG şi trei defibrilatoare cu monitor. Pe lângă aparatura amintită, cele două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea vor mai primi şi alte dispozitive medicale necesare desfăşurării activităţii, la standarde europene şi în condiţii mult mai bune.

Preşedintele Constantin Rădulescu a participat alături de managerul unităţii, medicul primar Dan Ponoran, la operaţiunile specifice punerii în funcţiune a noilor echipamente medicale cu care va fi dotată secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Este vorba de două echipamente standard pentru anestezie, un echipament performant tip I, pentru monitorizare cardiovasculară avansată şi două echipamente performante tip II, pentru monitorizare neurologică avansată. În urma demersurilor făcute de conducerea Consiliului Judeţean şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea către Ministerul Sănătăţii, în luna iulie a anului trecut, dar şi în februarie anul acesta, Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea i-au fost alocate aproape 63 de miliarde de lei vechi, care vor finanţa achiziţionarea a 5 aparate de radiologie digitale şi patru ecografe de ultimă generaţie, dintre care două vor merge la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea. Tot cu această ocazie va fi implementat în spital un sistem de conectare a tuturor aparatelor de imagistică, este un sistem care prescurtat se numeşte PAX. Acest sistem de interconectare va permite oricărui doctor, din orice colţ al lumii, să primească şi să acceseze informaţii despre un pacient care a făcut investigaţii specifice radiologiei imagistice în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe