Sparle si soparle, 21.09.2017

miercuri, 20 septembrie 2017
  • Situaţia dramatică a Căminului de bătrâni din Bălceşti a ajuns în atenţia ProTv care recent a difuzat un reportaj la emisiunea „România, te iubesc!”. „O vizită prin camerele lor ne arată imaginea fidelă a sistemului de protecţie care îi îngropa înainte de a fi murit. Primesc doar adăpost şi hrană. În rest îşi petrec zilele în tăcere, fără să facă absolut nimic. Cei imobilizaţi nu sunt scoşi din saloane pentru că nu pot fi coborâţi pe scări. Pentru toţi cei din jur devin mamaie şi tataie şi mulţi dintre ei suferă o criză de identitatea şi ajung la depresie. Îngrijitoare: «Sunt ca într-un lagăr de la Auschwitz. De doi ani, de când s-a terminat contractul cu Ministerul Muncii». E îngrijitoare de 18 ani şi spune că niciodată n-a mai fost că acum. Nici ea şi nici colegele nu şi-au mai primit salariile de şase luni. Despre cei 24 de bătrâni care riscă să ajungă în stradă am vrut să vorbim cu edilul oraşului. Doar că primăria era închisă. Primarul Aleca era la bâlci... În zi de bâlci nu era nimeni la serviciu. Primarul a apărut până la urmă la birou şi din primele minute am aflat că bătrânii sunt victimele unui război politic. El - membru PNL, doreşte desfiinţarea şi tranformarea în centru medical, în vreme ce consilierii PSD vor că centrul să fie preluat de Consiliu Judeţean cu tot cu clădire. Şi, la fiecare şedinţă, situaţia căminului se blochează la vot”, se menţionează în reportajul dureros realizat de ProTv.

 

  • Din activitatea parlamentară a „bravului” nostru deputat Cristian Buican, aflăm uimiţi că, zilele trecute, preşedintele liberalilor vâlceni a fost numit în „importanta” Comisie de prietenie cu... Republica Socialistă Sri Lanka, asta în timp ce „oierul din Perişani” se preocupă prin Parlament de întreţinerera „bunelor relaţii” cu Republica Costa Rica. Spre ştiinţa deputatului Buican, îi spunem noi că Sri Lanka este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian. Are coaste la Golful Bengal, în est, Oceanul Indian în sud și vest și Strâmtoarea Palk în nord-est, care o separă de India. Capitala Sri Lankăi este Colombo. Până în 1972 se numea Ceylon.

 

  • Noi date ies la iveală despre fima-paravan a USG-ului. Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, SC Ciech Spolka Akcyjna Varşovia SA Sucursala Râmnicu Vâlcea (o societate înfiinţată în 2013 de Urbanowski pentru a comercializa mărfurile produse în fosta USG) a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 404 milioane de lei, venituri totale de 414 milioane de lei şi un profit brut de 2 MILIOANE EURO. La data de 31 decembrie 2016, SC Ciech Spolka Akcyjna Varşovia SA Sucursala Râmnicu Vâlcea avea datorii record de 135 milioane de lei, creanţe de încasat de 120 milioane de lei şi un capital social de peste 17 milioane de lei.

 

  • Deşi Primăria Râmnicului a făcut recepţia finală a pasajului „Tudor Vladimirescu” în urmă cu două luni, nici până azi nu este funcţional trotuarul pietonal de peste calea ferată prevăzut cu două lifturi la capete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe