Generalul Dumbravă de la SRI sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii pentru a-i avea la... mana! De ce il mentine in functie seful SRI pe Dumbrava?!

marți, 12 septembrie 2017

Fost angajat SRI, despre acoperiţii din presă: Unii primeau mailuri cu rechizitorii şi un ordin clar/ SRI făcea rechizitorii şi alegea complete. Erau şi acoperiţi în Justiţie/ Cine este Daniel Dragomir, AUTORUL acestor dezvăluiri

Fostul angajat al Serviciului Român de Informaţii, Daniel Dragomir, dă detalii despre un subiect discutat şi controversat- acoperiţii serviciilor din presă. Potrivit acestuia, de multe ori ordinul era clar, să transforme un om "în cel mai mare infractor", iar pentru asta unii primesc bani.

Fost angajat SRI, despre acoperiţii din presă: Unii primeau mailuri cu rechizitorii şi un ordin clar. Cine este Daniel Dragomir, autorul acestor dezvăluiri

"Sunt trei zone ale căror abordare a condus la chestiunea abuzurilor. În primul rând acoperiţii în media şi interesele tot mai mari ale conducerii Serviciului pe zona de media. În zona acoperiţilor din media, orice serviciu are astfel de tehnici. Era interesant că un jurnalist mergea şi îi lua un interviu lui Osama bin Laden şi aducea o cunoaştere foarte mare despre o situaţie, însă în cazul nostru...un ofiţer acoperit din media care desfăşoară activitatea pe securitate naţională, este cu totul diferit faţă de un ofiţer acoperit din media care primeşte pe mailuri rechizitorii sau documente nepublice şi are un singur ordin: să îl facă pe acel om ca pe cel mai mare infractor", a declarat Daniel Dragomir, la postul Româna TV.

Fostul colonel a declarat că pe unii dintre acoperiţi i-a cunoscut în biroul lui Florian Coldea, fostul adjunct SRI.

Întrebat dacă unii jurnalişti au fost plătiţi pentru serviciile lor, Dragomir a răspuns "Este posibil".

Dragomir spune că exista tendinţa Serviciului de a avea o implicare abuzivă în toate domeniile de activitate, pe lângă media, precum ar fi zona de afaceri.

Cine este AUTORUL dezvăluirilor

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv, la începutul anului, în acest dosar, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida. Daniel Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

Dezvăluiri din sistem: SRI făcea rechizitorii şi alegea complete. Erau şi acoperiţi în Justiţie

Daniel Dragomir, fost şef în cadrul SRI, a dezvăluit, într-un interviu televizat, mecanismul existent şi cum funcţiona câmpul tactic, susţinând că SRI se ocupa de rechizitorii şi asigura un "culoar" pentru obţinerea condamnării. Dragomir acuză că printre magistraţi se află şi acoperiţi.

"Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă, în speranţa că onor câmpul tactic se va ocupa în continuare pentru a asigura culoarele necesare pentru asigurarea condamnării", a declarat Daniel Dragomir, într-un interviu pentru România Tv.

Fostul angajat SRI a confirmat că Serviciul se ocupa şi de completele de judecată.

"Se trimiteau bileţele, prin mesageri anume desemnaţi către judecători anume desemnaţi. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic, relaţii dezvoltate în timp, spre exemplu generalul Dumbravă sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. Al doilea caz, pe bază de şantaj, cum ar fi fost arhiva SIPA şi în al treilea rând al ofiţerilor acoperiţi în Justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia", a mai spus Dragomir.

"Odată cu plecarea lui Florian Coldea s-a pus batista e ţambal. E nevoie de o evaluare internă pentru a verifica persoane. Deasupra tuturor chestiuniilor se află Constituţia şi ea a fost călcată în picioare de unii ofiţeri, de unii generali. Este datoria Serviciului să caute şi să găsească cum s-au întâmplat lucrurile ca să nu se poată repeta", a declarat, la România TV, Dragomir.

Daniel Dragomir a plecat din SRI în anul 2013, susţinând că gestul său de a demisiona a fost un act de onoare, deoarece viziunea sa şi ceea ce se întâmpla în Serviciul Român de Informaţii nu mai coincideau.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe