Cercetaşii valceni s-au întors de la şcoala de alpinism

marți, 5 septembrie 2017

Recent s-a încheiat cu succes şi al treilea camp organizat de Centrul local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” din vacanţa de vară. Astfel, după campul „Cupa izvoarelor” care s-a desfăşurat la sfârşitul lunii iunie la Bărbăteşti (440 de participanţi) şi cel de la Perişani din luna iulie (50 de participanţi) a avut loc în perioada 31 august – 3 septembrie 2017 şcoala de alpinim care a ajuns la a 13-a ediţie, din care ultimele 7, consecutive la cabana Cheia din masivul Buila- Vânturariţa din munţii Căpăţânii.

Acţiunea la care au participat 55 de cercetaşi cu vârsta de 14-18 ani, însoţiţi de lideri adulţi, din Bucureşti, Târgu Jiu, Tecuci, Drăgăşani, şi Râmnicu Vâlcea a avut ca principale activităţi iniţierea în alpinism cu lecţii teoretice privind tehnicile de alpinism, echipamentele folosite în acest sport şi normele privind prevenirea accidentelor în timpul ascensiunilor şi mai multe şedinţe de escaladă şi rapel la pereţii pregătiţi pentru alpinism din zona „Santinela Builei” din masivul Buila-Vânturariţa. Au mai fost făcute coborâri pe tiroliană, drumeţii pe cheile Recea (Cheii) şi explorarea „Peşterii cu lac” a cărei intrare este situată la mare înălţime deasupra cheilor.
Şcoala de alpinism a cercetaşilor vâlceni a fost susţinută de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Asociaţia de Turism Montan „Loviştea” Râmnicu Vâlcea şi Administraţia Parcului Naţional „Buila – Vânturariţa”.

Participanţii au primit diplome din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea şi Centrului local „Mircea cel Bătrân” al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” precum şi ecusonul acţiunii.

Sursa: gds.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe