Rezultate BAC 2017, sesiunea de toamna – Judetul Valcea – Primele note afisate la licee si pe net

vineri, 1 septembrie 2017

Rezultate BAC 2017, sesiunea de toamna – Judetul Valcea – Apar primele informatii si note ale elevilor care au sustinut examenul de Bacalaureat in cea de-a doua sesiune a anului.

Rezultate BAC 2017, sesiunea de toamna – Judetul Valcea - Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul până acum au susţinut, săptămâna trecută, probele scrise şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română, urmând ca în acestă săptămână să aibă loc proba de competenţe digitale şi cele într-o limbă străină, iar primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie.

Rezultatele la cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an au fost afișate vineri pe EDU.RO. Contestațiile se pot depune în aceeași zi între orele 16,00 și 20,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Rezultate BAC 2017, sesiunea de toamna – Judetul Valcea -  Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, vineri, 25 august, au avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 28 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B. Iar pe 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale - proba D, iar pe 30-31 august, competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C.

Conform metodologiei de examen, rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

Luni, 21 august, candidaţii au susţinut proba scirsă la limba română, urmată, miercuri, de cea obligatorie de profil, adică, la istorie sau matematică, iar joi, 24 august, au dat proba la alegere în funcţie de profil şi specializare.

Rezultate BAC 2017, sesiunea de toamna – Judetul Valcea - Afișarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor, este programată pentru data de 6 septembrie.

Un număr de 39.435 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține examenul național de Bacalaureat în sesiunea august — septembrie.

Rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după rezolvarea contestațiilor, a fost de 72,9%.

1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale

La solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba în situaţii excepţionale prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrările scrise ori de afişare a rezultatelor, precum și reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.

Sursă: REALITATEA.NET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe