România are nevoie de actualizarea și completarea actelor normative existente în domeniul CNG și LNG

luni, 28 august 2017

Două țări emergente reglementează piața NGV

Mexic și India sunt două dintre țările cu economii emergente cele mai dinamice care încurajează dezvoltarea sectorului NGV (vehicule pe gaz natural) prin emiterea de norme care să ofere pieței o direcție și un cadru de evoluție pozitivă.

Mexic publică noul standard CNG

Ministerul Mediului și Resurselor Naturale (SEMARNAT), prin intermediul Agenției Naționale pentru Securitate Industrială și Protecția Mediului în Sectorul Hidrocarburilor, a publicat pe 23 august standardul oficial mexican NOM-010-ASEA-2016 (Standard), gaz natural comprimat (CNG). Cerințele minime de siguranță pentru stațiile de alimentare cu autovehicule.

Link-ul documentului publicat în Jurnalul Oficial al Federației (DOF) poate fi accesat aici: www.dof.gob.mx/normasOficiales.php?codp=6119&view=si.

Acest standard oficial mexican stabilește cerințele și specificațiile pentru proiectarea, construcția, demararea, operarea, întreținerea, închiderea și demontarea modulelor de stocare transportabile, precum și stațiile de alimentare cu gaz natural comprimat pentru autovehiculele care îl folosesc drept combustibil.

Standardul explică faptul că datorită caracteristicilor instalațiilor stațiilor CNG și locațiilor acestora, care coincid cu zonele urbane cu o rată ridicată a populației, este necesar ca aceste activități să fie efectuate în conformitate cu cerințele și specificațiile fazelor sus-amintite, pentru a garanta desfășurarea lor într-un mod sigur.

Standardul se aplică pe întreg teritoriul național și se aplică:

A. Terminalelor de încărcare a modulelor de stocare transportabile cu semiremorcă (trailere de transport), de la supapa de admisie a gazului natural la sistemul de compresie până la punctul de transfer CNG la modulele de stocare transportabile ale semiremorcii;

B. Stațiilor de aprovizionare a autovehiculelor, de la valva de intrare a gazelor naturale la sistemul de compresie până la punctul de transfer al CNG la sistemele de vehicule;

C. Terminalelor de descărcare a modulelor de stocare transportabile pe semiremorcă, de la zona de recepție a modulului CNG la supapa de livrare a GNC către utilizator, la instalația de decompresie sau la stația de satelit și

D. Stațiilor fiică, de la punctul de recepție a GNC la punctul de transfer al CNG la autovehicule.

Se menționează diverse neincluderi, inclusiv vehicule pentru transportul containerelor cu GNC, dispozitive de reîncărcare a vehiculelor și echipamente integrate de compresie și distribuire a GNC.

Standarde complementare

Publicația precizează că aplicarea acestui standard oficial mexican este completat, printre altele, cu prevederile versiunii actuale a NOM-003-SECRE-2011 (Distribuția gazelor naturale și gazelor lichefiate lichide prin conducte) și NOM-001- SEDE-2012 (Instalații electrice (Utilizare)) sau actualizările acestora.

Noul standard intră în vigoare la 170 de zile calendaristice după publicarea acestuia în DOF.

Despre SEMARNAT

Ministerul Mediului și Resurselor Naturale (SEMARNAT) este dependența guvernului federal responsabil de promovarea protecției, restaurării și conservării ecosistemelor și resurselor naturale și a bunurilor și serviciilor de mediu din Mexic, pentru a promova utilizarea și dezvoltarea durabilă a acestora.

23 August 2017, Mexico City

Sursa: http://www.ngvglobal.com/blog/mexico-publishes-new-cng-standard-0826#more-49754

India anunță standard pentru stațiile si vehiculele pe LNG

India pare să fie cea mai nouă țară care se alătură celor care vad în utilizarea gazului natural lichefiat (LNG) la autocamioanele și autobuzele de cursă lungă calea de a reduce poluarea aerului cauzată de emisiile auto.

După aprobarea combustibilului verde pentru uz auto, guvernul a notificat acum modificările normelor privind buteliile de gaze pentru a deschide drumul pentru stațiile de alimentare cu GNL și pentru a ajuta la începerea serviciului comercial cu vehiculele GNL.

Ministerul Comerțului și Industriei a notificat amendamentele la normele privind utilizarea buteliilor care transportă gaz sub presiune. Acest lucru va contribui la stabilirea lanțului de stocare și de aprovizionare pentru stațiile GNL prin intermediul trailerelor auto (supranumite “conducte virtuale” sau “camioane-fiică”), la fel ca și pentru stațiile CNG din orașe.

"Utilizarea LNG pentru transportul de combustibil figurează în lista de priorități a guvernului. Modificările propuse vor ajuta la crearea infrastructurii necesare", a declarat ministrul petrolului Dharmendra Pradhan după ce a primit o scrisoare din partea ministrului comerțului și industriei Nirmala Sitharaman.

25 august 2017

Sursa: http://www.gnvmagazine.com/eng/noticia-india_announces_standards_for_lng_stations_and_vehicles-5034

Este nevoie și în România de actualizarea și completarea actelor normative existente în domeniul CNG și LNG pentru aducerea lor la nivelul la care au evoluat reglementările din alte state și pentru a oferi pieței naționale a NGV un cadru de dezvoltare cât mai propice și un orizont cât mai larg pentru dezvoltare.

În România Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizeaza implementarea a 9 statii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat ( CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este  derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele ( INEA ) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe