Sparle si soparle, 24.08.2017

miercuri, 23 august 2017
  • Deputatul liberal Cristian Buican minte „poporul cu televizorul” atunci când anunţă prin comunicate de presă că Guvernul a reziliat contractul privind studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Piteşti şi, că astfel, PSD ar pune din nou piedici realizării legăturii rutiere rapide care ar urma să treacă prin nord-estul judeţului Vâlcea. Nimic mai fals! Au existat unele semne de întrebare ale Ministerului Transporturilor, dar CNAIR (singura autoritate reglementată din domeniu) nu a emis până în prezent nici un comunicat oficial privind rezilierea contractului. Îi reamintim deputatului diversionist Buican că autostrada Sibiu-Piteşti a fost şi rămâne prioritate absolută a Guvernului PSD, iar la sfârşitul lunii octombrie vor fi scoase la licitaţie execuţia şi proiectarea pe restul de trei segmente.

 

  • În timp ce îşi savura cafeaua pe terasa restaurantului din faţa biroului amplasat în centrul Râmnicului (în spatele clădirii Finanţelor Publice), fostul senator PRM, Nicolae Pătru, celebru prin anul 1995 în scandalul „grâului subvenţionat”, s-a gândit că nu ar fi rău să... ceară autorizaţie la primărie pentru desfăşurarea de activităţi comerciale. Însă, se pare că fostul preşedinte al PRM Vâlcea a funcţionat ILEGAL timp de trei luni, pentru că abia la începutul lunii august a depus actele la primărie şi a obţinut autorizaţie pentru SC Blazon SRL, în vederea amenajării unei terase deschise acoperite şi schimbarea destinaţei în spaţiu comercial de alimentaţie publică. Patronul Pătru a mai fost în centrul unui alt scandal tot după 1990, atunci când a preluat abuziv în proprietate mai multe clădiri şi terenul amplasate chiar lângă Finanţele Publice (în care au funcţionat Pompierii) şi pentru care DNA sau Parchetul nu au făcut niciodată cercetări aprofundate!

 

  • În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local, primarul Mircia Gutău a anunţat un termen-limită ferm pentru finalizarea tuturor lucrărilor din centrul Râmnicului: 30 septembrie 2017. Dacă nici acest termen nu este respectat de către constructorul Mitliv, primăria va aplica penalităţi usturătoare de ordinul sutelor de mii de euro.

 

  • Absolut suspectă a fost prezenţa fostului senator liberal Adrănel Cotescu alături de „Don” Cristian Buican la serbările „Florile Govorei” desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute în Băile Govora. De aproape 1 an, cei doi au fost inamici de moarte care şi-au aruncat cu „lături” unul asupra celuilalt. După ce a nu a mai fost pus pe loc eligibil la alegeri, A. Cotescu s-a retras la Bucureşti la Ministerul Dezvoltării Regionale şi nu a mai pus piciorul în Vâlcea. La fel, „locotenentul” său, Constantin Monceanu, s-a „călugărit” la gospodăria din Copăcelu. Colegii de la un ziar local au scris despre suspiciunile de trafic de influenţă cu proiecte PNDL II şi despre contractele de consultanţă parafate cu o firmă în spatele căreia se află directorul general adjunct al Direcţiei Generale Dezvoltare Regională şi Infrastructură din MDRAPFE, nimeni altul decât fostul senator liberal vâlcean Adrănel Cotescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe