Sparle si soparle, 21.08.2017

duminică, 20 august 2017
  • Alocare suspectă şi inutilă a Ministerului Dezvoltării Regionale pentru comuna Laloșu, condusă de liberalul Nicu Constantin: 7 miliarde de lei vechi pentru construirea unui dispensar uman şi 13 miliarde de lei vechi pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă în Laloșu. Conform unor surse din localitate, primarul Constantin a reuşit... să păcălească şefii de la Ministerul Dezvoltării, care i-au alocat suma de 20 miliarde de lei vechi pentru cele două proiecte menţionate, trecute ca investiţii noi. Dar, încă de acum 3 ani, Primăria Laloşu a cheltuit aceşti bani, conform proiectelor (adică tot 20 miliarde lei vechi) pentru întreaga reţea de apă şi un dispensar. Pe bună dreptate, lumea se întreabă dacă acum se va... demola dispensarul şi reţeaua de apă pentru ca apoi să le „reconstruiască” primăria? Preşedintele Consiliului Judeţean şi prefectul Florian Marin au fost înştiinţaţi despre acest abuz prin adrese oficiale, urmând să fie sesizate Curtea de Conturi, DNA, Guvernul sau alte instituţii abilitate, pentru tragerea la răspundere a primarului Nicu Constantin!

 

  • Poliţia, Parchetul şi ITM Vâlcea trebuie să cerceteze mai atent implicarea indirectă şi gradul de vinovăţie al directorului Direcţiei Minerit din CET Govora, Milorad Cumpănăşoiu (zis „Gyuchici”), în accidentul mortal de muncă din 12 august şi eventual să-i facă acestuia dosar penal. Reamintim că Ionel Ghidarcea, unul dintre cei mai buni muncitori de la Exploatarea Minieră Berbeşti, şi-a pierdut viaţa, după ce a fost strivit de o bandă transportoare. În timp ce majoritatea muncitorilor de la Berbeşti-Alunu au salarii mizere de 15-20 milioane lei vechi lunar, directorul Milorad „Gyuchici” are un salariu de 100 milioane lei vechi NET pe lună, plus diverse „bonusuri”. La toate acestea, mai adăugăm o sumă de 110 milioane lei vechi încasaţi anul trecut din produse agricole, un depozit bancar de 1,5 miliarde de lei vechi, trei terenuri în suprafaţă totală de 56.000 mp şi o vilă de lux de 140 mp (toate în Berbeşti), plus două apartamente în Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea.

 

  • Chiar dacă nu s-a dat un comunicat de presă, am aflat totuşi că prefectul Florian Marin a fost zilele trecute la București, la Ministerul Economiei și a fost primit de către ministrul Mihai Fifor. Într-o discuție extrem de aplicată pe problemele de proprietate ale cetățenilor strămutaţi de la Ocnele Mari în cartierul Căzănești, prefectul de Vâlcea a primit asigurări că Ministerul Economiei va face cu celeritate demersurile juridice pentru rezolvarea aspectelor legate de translatarea dreptului de proprietate către cei afectați.

 

  • De câteva luni, Primăria Râmnicului a declanşat un război cu constructorii care nu respectă numărul de locuri de parcare şi drumurile de acces la blocurile noi de locuinţe, prevăzute în autorizaţii şi PUZ-uri, însă arhitecţii spun că principalii vinovaţi de haosul urbanistic din municipiu sunt cei de la Oficiul de Cadastru Vâlcea, care de multe ori „închid ochii” atunci când elaborează schiţele la terenuri şi parcelarea ulterioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe