Mama actritei Daniela Nane a lansat o carte de bucate la Mănăstirea Arnota

duminică, 20 august 2017

Reafirmând tradiția Bisericii de a se preocupa deopotrivă de formarea duhovnicească  a credincioșilor cât  și de grija față de trup, sâmbătă, 19 august, la Mănăstirea Arnota, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie a avut loc lansarea Cărții de bucate „Gusturile copilăriei” a doamnei Elena Nane, apărută la Editura Praxis.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au  fost prezenți autoarea cărții și fiica Daniela Nane, domnii Dinu Săraru și Adrian Cioroianu.

În cuvântul împărtășit celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a precizat că această carte  „scoate la lumină rețete uitate de noi în rafturile bucătăriei, înlocuindu-le cu prea multe rețete venite din import. ... Nu este nicio exagerare în a susține că nostalgia după gusturile copilăriei este o nostalgie, un dor, după frumusețea lucrurilor simple. Vremea copilăriei este vremea nevinovăției, a curăției, a lumii fără de păcat, când toate erau pentru noi „bune foarte” (Facerea I, 31). Hristos Domnul ne îndeamnă, spre a dobândi Împărăția lui Dumnezeu, să ne întoarcem la nevinovăția copilăriei „că a unora ca aceștia este Împărăția Cerurilor” (Matei XIX, 14). Simplitatea nu înseamnă sărăcie sau lipsă, ci din contra gust bun și rafinament”.

Autoarea, doamna Elena Nane amulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru binecuvântarea acordată publicării acestui volum precum și tuturor celor care care au sprijinit-o în finalizarea acestui demers.

Pentru Daniele Nane, „e atât de frumoasă ideea de a scrie o carte pentru ca cei care nu se pricep deloc, dar își doresc, să poată găti bunătățile cu care au crescut de mici, în familie. Oamenii sunt împrăștiați în lume pe meleaguri îndepărtate, însă toți poartă în suflet dorul copilăriei și nostalgia după acea etapă a vieții, în care dragostea era dăruită și prin felul în care gospodinele aveau grijă de hrană familiei”.

Domnul profesor Adrian Cioroianu a ținut să remarce faptul că și gastronomia descoperă elemente specifice existenței unui popor, iar publicarea unor rețete autentice contribuie la păstrarea și promovarea identității culturale.

La final, autoarea a oferit volumul cu autograf celor care au fost prezenți la lansare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe