Doi hackeri din Vâlcea au fost reținuți după ce au spart site-urile unor instituții din țară

miercuri, 9 august 2017
Doi hackeri din Vâlcea au fost reținuți după ce au spart site-urile unor instituții din țară

Doi hackeri din Vâlcea au fost reținuți de DIICOT, fiind acuzați că au spart site-urile unor instituții din România. Cei doi suspecți au 17 și 18 ani. 

Procurorii DIICOT și polițiști au făcut percheziții la domiciliile celor doi tineri, din Vâlcea, de unde au ridicat mai multe sisteme informatice, harduri interne şi externe, smartphone-uri, stick-uri şi carduri de memorie, suporţi optici de tip CD/DVD folosiți în activitatea infracțională.

Cei doi tineri, S.L.A. şi N.A.C, sunt suspectați că din 2016 au efectuat și revendicat o serie de atacuri informatice care au vizat site-urile unor instituții din țară. Printre acestea sunt site-urile Ministerului Educației, ANAF – declaratia200anaf.ro, Universității București, Universității Transilvania, Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Direcției de Sănătate Publică Constanța, Direcției Județene pentru Sport și Tineret, dar și paginile de internet telegrafonline.ro și epicads.ro.

Hackerii au folosit un sistem sofisticat de viruși, prin intermediul căruia au accesat site-urile instituțiilor.

Cei doi suspecți au fost reținuți și duși la audieri la sediul DIICOT,  în vederea audierii, stabilirii întregii activităţi infracţionale şi luării măsurilor care se impun faţă de aceştia. Acuzațiile sunt de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Atacurile informatice au fost de tip ,,defacement”, prin intermediul căruia este schimbat aspectul vizual al unui site, fiind înlocuite paginile legitime cu unele aparținând hackerului.

Scopul, spun surse judiciare, ar fi fost de a atrage atenția cu privire la măsurile slabe de securitate cibernetică și necesității îmbunătățirii securității datelor informatice, hackerii neurmărind să sustragă date sau să producă alte pagube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe