Bărbat snopit în bătaie de paznicii de la cariera de cărbune Berbeşti?!!

marți, 8 august 2017

Un bărbat din Berbeşti judeţul Vâlcea susţine că a fost snopit în bătaie de agenţii firmei SAFETY – cea care asigură paza şi protecţia Exploatării Miniere  (EM)  Berbeşti. Ion Vlaicu de 45 de ani din Berbeşti susţine că agenţii de pază l-au confundat cu un hoţ de cărbune şi s-au năpsutit asupra lui. „Mă duceam la un teren de-al meu care este îni apropierea căii ferate să  iau câţiva porumbi de fiert. Au venit doi agenţi şi m-au întrebat ce caut acolo. Nici n-am apucat să le răspund că m-au luat la bătaie, m-au lovit cu bastoanele şi cu picioarele”, a declarat Ion Vlaicu.

Bărbatul afirmă că a fost bătut cu bestialitate şi lăsat în câmp într-o baltă de sânge: „Am leşinat în timp ce mă băteau, când mi-am revenit eram singur pe câmp, cu picioarele strivite şi plin de sânge peste tot. Pământul era roşu sub mine. M-am târt pe coate până acasă”.

Victima a fost preluată de acasă de un echipaj SMURD şi tranpsortată la Spitalul Orăşenesc Horezu unde aprimit îngrijiri medicale.
“Când eram la spital a venit la mine comandantul Poliţiei Berbeşti şi mi-a spus să mă prezint imediat la secţie. Deşi îmi era rău am fost scos din spital de un agent care m-a dus la secţie. Deşi îmi era foarte rău am fost ţinut trei ore pe un scaun să dau declaraţii”, a spus Ion Vlaicu.

Bărbatul bătut a depus plângere penală pentru loviri şi alte violeneţe împotriva agenţilor firmei de pază şi încă o plângere împotriva poliţiştilor din Berbeşti pe care îi acuză că „ţin reclamaţiile în sertar şi nu fac cercetări”. Şeful IPJ Vâlcea a confirmat că s-a deschis un dosar penal la Berbeşti dar a refuzat să comenteze cazul până la finalizarea anchetei.

„Ion Vlaicu este cunoscut în oraş ca hoţ de cărbune, are antecedente, Este una dintre cele 50 de persoane aflate pe lista neagră a poliţiştilor. Mi-a confirmat poliţia că a fost bătut pe câmp. Nu sunt de acord cu legea pumnului. Însă de când firma asta se ocupă de pază, în Berbeşti nu se mai fură cărbune” a declarat Vintilă Chelcea, primarul oraşului Berbeşti. În urmă cu câteva luni, când firma a preluat contractul cu EM Berbeşti, agenţii de pază au intrat în conflict cu localnicii. Atunci au fost bătuţi mai mulţi oameni. Peste o sută de localnici au sărit în apărare lor şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi mascaţilor pentru calmarea spiritelor. (gds.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe