Senatorul Bodan Matei, propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor agricole

duminică, 6 august 2017

 

Senatorul social democrat Bogdan Constantin Matei a susţinut în prima sa sesiune parlamentară o propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, adoptată deja de Senatul României, la data de 20 iunie 2017.

“Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol ar fi trebuit să vină în sprijinul micilor producători, însă anumite dispoziţii din cadrul legii au produs o serie de efecte negative, atât pentru producători agricoli şi consumatori, cât şi pentru societăţile comerciale, care asigură conform obiectului lor de activitate, desfăşurarea de comerţ cu amănuntul în zone publice.
Potrivit articolului 2 din lege, carnetul de comercializare a produselor nu poate fi utilizat decât de rudele de gradul I ale persoanei care define atestatul de producător, astfel rudele de până la gradul II, care se gospodăresc şi locuiesc împreună cu producătorul neputând exercita activitatea de comerţ a produselor obţinute în ferma/gospodăria proprie. Un alt aspect negativ în ceea ce priveşte comercializarea produselor este faptul ca legea nu precede eliberarea mai multor carnete de comercializare în funcţie de numărul de persoane înscrise în acestea, producătorii agricoli fiind obligaţi să vândă produsele într-o singură 1ocaţie/piaţă” - a spus senatorul Matei, citat de site-ul www.evenimentvalcean.ro. Iniţiatorul acestei propuneri legislative este senatorul PSD Ion Rotaru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe