Box: Şapte medalii pentru România la Campionatul European de cadeţi de la Râmnicu Vâlcea

miercuri, 26 iulie 2017

 

România a încheiat Campionatul European de box pentru cadeţi de la Râmnicu Vâlcea cu şapte medalii, dintre care una de aur, una argint şi cinci de bronz, după ce, marţi, în ultima zi de concurs, Daniel Dumitru a cucerit aurul la categoria 76 de kilograme.

 

Box: Şapte medalii pentru România la Campionatul European de cadeţi de la Râmnicu Vâlcea

Daniel Dumitru, un pugilist în vârstă de 14 ani din Craiova, l-a învins pe rusul Valeriy Tadtaev. La această categorie de vârstă, România mai cucerise în istorie o singură medalie de aur, prin James Cheregi, în 2007.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, a mărturisit că nu se aştepta ca delegaţia României să obţină şapte medalii la turneul de la Râmnicu Vâlcea.

"Sunt foarte fericit. Am încheiat Europeanul cu un rezultat foarte bun, în pofida aşteptărilor cu care am pornit iniţial. Nu ştiam exact potenţialul echipei. Din fericire şi sportivii şi antrenorii s-au mobilizat foarte bine, am reuşit să facem o echipă omogenă, grupată. Fiecare şi-a văzut de ceea ce avea de făcut, fiecare a contribuit cu ce a putut şi a ieşit un rezultat excelent.

Copiii au văzut cum este să evoluezi într-o astfel de competiţie, cu adversari foarte bine pregătiţi. Eu personal îmi doresc din toată inima ca antrenorii care au fost aici să tragă învăţămintele necesare, să conştientizeze că boxul începe la o vârstă destul de fragedă. Aş vrea să le transmit şi părinţilor că boxul nu este un sport periculos şi ce s-a văzut aici este relevant. Mănuşi protecţioniste, căşti... Este o scrimă în care câştigă cel care este mai inteligent şi îşi atinge de mai multe ori adversarul. Mulţumesc autorităţilor locale, Consiliului Local şi primarului Mircia Gutău pentru tot sprijinul acordat, celorlalte ţări care au fost alături de noi, echipei din Federaţie, voluntarilor şi tuturor celor care au contribuit la bunul mers al competiţiei. Eu consider că a fost un European reuşit", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea.

Rezultatele românilor la Campionatul European de cadeţi de la Râmnicu Vâlcea:

Aur: Daniel Dumitru (76 kg);

Argint: Ionuţ Albert Potoceanu (105 kg);

Bronz: Eusebiu Iulian Tîrzoman (43 kg), Marco Antonio Manea (44,5 kg), Andrei Musteţ (56 kg), Ştefan Panaitescu (80 kg) şi Dragoş Constantin Guzga (90 kg).

Sursa: Mediafax

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe