Exercițiul militar multinaţional a agitat viața râmnicenilor si pe multi i-a bagat in sperieti! Avioanele NATO au bubuit urechile valcenilor! MApN - bila neagra!

miercuri, 19 iulie 2017

 

UPDATE - 19.07 - ora: 22.20! Foarte multi locuitori ai municipiului Ramnicu Valcea au fost foarte nedumeriti si chiar speriati de zborurile la joasa inaltime ale avioanelor de lupta. De cateva ore, aeronavele de lupta brazdeaza cerul Ramnicului, cu zgomot asurzitor. Ministerul Apararii Nationale nu a catadicsit sa anunte populatia in legatura cu acest exercitiu militar AERIAN! De ce, domnilor???!!!  Va era teama ca afla rusii???!!!

avion NATO

La Râmnicu Vâlcea, pe malul Oltului, s-a desfăşurat, în noaptea de duminică spre luni, o etapă a exerciţiului militar multinaţional SABER GUARDIAN 17, la care au participat peste 2.00 de militari NATO - a mentionat Europa FM.

Pe întuneric, au fost construite două dintre cele trei poduri plutitoare peste care a trecut, mai apoi, cavaleria SUA.

Misiunea fost întârziată din cauza unor blindate americane care s-au blocat, iar localnicii nu au putut să iasă cu maşinile din curţi.

În cartierul Rîureni, populaţia a fost avertizată să nu circule cu maşinile persoanele in intervalul orar 20.00-4.00.

Programul nu a fost respectat, iar la ora 5.00 resticţia impusă pe DN 64 s-a prelungit.

Localnicii care plecau muncă nu au fost lăsaţi să iasă cu maşinile din curţi, iar unii nuntaşi care se întorceau spre case, în zori, au fost nevoiţi să facă un ocol de 3- 4 kilometri.

Exercițiul multinațional s-a desfășurat pe întuneric. Acolo unde a fost uitat câte un bec aprins, acesta a fost spart cu pietre.

La misiunea de traversare a unui curs de apă a cavaleriei SUA pe pontoane plutitoare au participat cei 2.500 de militari și peste 750 de blindate, taburi, camioane şi tot ce înseamnă tehnică militar de luptă terestră. Convoiul s-a întins pe 5 kilometri.

Primii care au construit podul plutitor au fost soldații români, care au folosit pontoane aflate în dotarea armatei din anii ’70. Cu toate astea, au avut un timp de execuție foarte bun -90 de minute.

Cel de-al doilea fost construit de nemți. Ajutați de o tehnică militară de ultimă generație, aceștia au avut nevoie de doar o jumătate de oră.

Cel de al 3-lea pod trebuia construit de americani, numai că – din cauza unui blindat care a încurcat circulația pontoanele – aceștia nu au mai ajuns pe malul Oltului.

Misiunea a fost întâziată cu câteva ore.

Au existat și două mici incidente. O mașină a fost avariată și un gard a fost rupt.

Cei mai fericiți de exerciţiul militar NATO au fost copii care şi-au petrecut noaptea pitiți după garduri să vadă blindatele şi să salute soldații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Exercițiul militar multinaţional a agitat viața râmnicenilor si pe multi i-a bagat in sperieti! Avioanele NATO au bubuit urechile valcenilor! MApN - bila neagra!”

  1. Cine a permos asa haos? Cine a dat voie americanilor sa vina in Valcea? Cine este raspunzator pt ce va putea urma? Ma boi ati innebunit? Nu va dati seama ce inseamna venirea americanilor la noi? Doamne... aveam un oras frumos si linistit si cineva,care tre sa se afle si sa fie pus la zid, a aprobat acestor amercicani sa si faca baza militara la noi,pt ce? De ce nu s au dus in moldova si au trebuit sa fie bagati pe gat valcenilor, care nu au nevoo si nu i vor !!!! Trebuie sa iasa urgent din Valcea !!! Nu i vrem !!! Go back in SUA , we don t want and need you !!!

  2. Bine zis, chiar e o mare problema si ne dau bataie de cap. Nu i vrem si ceva sau cineva ar trebuii sa faca ceva pana nu va fi prea tarziu. Normal ar fi trebuit sa se duca undeva in munti nu sa patruleze prin oras si toata lumea sa i filmeze sa vada si cine nu trebuie... urat si ar trebuii sa li se impuna sa paraseasca orasul ca noi nu vrem debandada ce se petrece acum in Vacea !!! Sa plece.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe