Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu” de la Calimanesti a ajuns la cea de-a XI-a editie

marți, 11 iulie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 17-27 Iulie, 2017, Primăria orașului Călimănești organizează în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Vâlcea, Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, Ed. a XI-a și în colaborare cu Fundația Act.or.Art, București, Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu”, Ed. a IX-a, manifestări culturale menite a promova excelența în educație și potențialul cultural al orașului Călimănești.
Festivitatea de deschidere oficială a acestora va avea loc Marți, 18 iulie, 2017, ora 18:00 pe terasa Hotelului Central din Călimănești, în cadrul careia vor putea fi admirate creații artistice realizate în cele zece ediții anterioare ale taberei de pictură.
Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, eveniment inițiat în anul 2007, a devenit o tradiție și o emblemă pentru activitatea cultural- artistică a orașului, în cadrul căruia se organizează ateliere de creație în domeniul artelor vizuale, expoziții personale și de grup cu lucrările artiștilor participanți. Proiectul încurajează dialogul intercultural, mobilitatea artiștilor, contribuind la educarea gustului publicului, la intensificarea legăturilor între artiști și la punerea în valoare a profesiilor artistice.
Tabăra de anul acesta va reuni, sub coordonarea D-lui Gheorghe Dican- Președinte U.A.P. filiala Vâlcea, 10 personalități artistice din România: Luiza Barcan- critic de artă, Angela Tomazelli, Viorel Cosor, Vasile Fuiorea, Valentin Boboc, Rodica Lomnășan, Georgiana Poenaru, Dalia Bialcovski, Claudiu Schiteanu, Cătălin Podoleanu - ale căror creații atistice realizate pe parcursul taberei le veți putea admira în cadrul expoziției finale, care va avea loc Miercuri, 26 Iulie, 2017, ora 18:00, la Centrul de Informare Turistică Căciulata.

Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu” de anul acesta, organizată sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Florin Zamfirescu, reunește absolvenți ai Universității Naționale de Arta Teatrală și Cinematografică – I.L. Caragiale București.
Personalitate marcantă a teatrului și filmului românesc, actorul Florin Zamfirescu și-a făcut ucenicia pe scena Casei de Cultură din Călimănești, căreia, începând cu 8 Mai, 2009, i-a fost atribuit numele de Casa de Cultură ”Florin Zamfirescu”.
Proiect inițiat în anul 2009 din dorința maestrului Florin Zamfirescu de a contribui la dezvoltarea activității culturale locale, ediția din acest an a Taberei de creație invită la participarea și implicarea celor interesați în atelierele de dezvoltare personală prin teatru, atelierele de dans, atelierele de teatru și păpuși, să se bucure de spectacole de teatru în aer liber și statui vivante. De asemenea, concursul de dans pe perechi, inițiat anul trecut, și prima ediție a concursului de recitare îmbogățesc și oferă ocazia iubitorilor de muzică, dans și poezie de a-și pune în valoare talentul.
Vă invităm să particpați la dsfășurarea acestor activități.

PRIMAR,
Dr. FLORINEL CONSTANTINESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe