Dosare penale pentru arme si munitie, detinute fara autorizatie de mai multi valceni!

duminică, 9 iulie 2017

       La data de 7 iulie a.c. polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al I.P.J.Vâlcea au efectuat mai multe controale în orașul Călimănești și comunele Dăești și Sălătrucel, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lege referitoare la păstrarea armelor și munițiilor.

Polițiștii s-au deplasat la locuința unui bărbat de 51 de ani din orașul Călimănești unde au fost identificate și confiscate un număr de 135 proiectile cu glonț, calibru 5,6 mm, deținute de către bărbat fără respectarea prevederilor legii armelor și munițiilor.

În  urma controlului efctuat la domiciliul unui alt bărbat de 44 de ani din orașul Călimănești, au fost identificate un număr de 13 cartușe de vânătoare cu glonț, deținute de acesta peste limita maximă autorizată din permisul său de armă.

De asemenea, la domiciliul unui bărbat de 70 de ani  din comuna Sălătrucel a fost constatată existența cantității de 250g pulbere explozivă, 158 bile metalice de diferite dimensiuni și 2 dispozitive (sertizatoare) folosite la confecționarea cartușelor de vânătoare, toate deținute fără respectarea prevederilor legale.

Polițiștii au verificat și modul în care s-a executat jocul de artificii din data de 08 iulie a.c. din comuna Dăești, constatând că au fost încălcate prevederile legale, în sensul că persoana desemnată pentru executarea focului de artificii nu a respectat locul stabilit și a folosit alte articole pirotehnice decât cele specificate în informarea către poliție.

 Au fost intocmite 2 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor și nerespectarea regimului materiilor explozive, iar materialele pirotehnice și cartușele au fost confiscate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe